Hlavní obsah

Dva střelci na americké škole zabili studenta, sedm jich zranili

Podle místního šerifa střelci byli rovněž studenty přírodních věd z jiného vzdělávacího institutu.Video: Šimon Felenda, AP

 

Reklama

Další střelba na americké škole. Tentokrát dva střelci na denverské škole zabili osmnáctiletého studenta a dalších sedm zranili. Stříleli podle policie dva studenti, kteří jsou nyní ve vazbě. Školu, na kterou střelci zaútočili, navštěvuje 1 850 dětí.

Článek

Dvojice střelců v úterý na škole na předměstí Denveru zabila 18letého studenta a dalších nejméně sedm jich zranila. Informovala o tom v noci na středu agentura Reuters. Ranění byli převezeni do nemocnice, někteří v kritickém stavu. Oba podezřelí jsou také studenti, jeden z nich je nezletilý. Nyní jsou v policejní vazbě.

Místní nemocnice přijaly nejméně osm raněných, některé v kritickém stavu. Tyto oběti musely být operovány. Jednou z nich byl i 18letý student, který později svým zraněním podlehl, oznámil místní šerif Tony Spurlock.

Spurlock předtím na tiskové konferenci řekl, že dvojice střelců vešla do školy a spustila palbu na studenty ve dvou třídách. Všem obětem bylo nejméně 15 let.

Policie a bezpečnostní složky se odmítly vyjádřit k možnému motivu běsnění s vysvětlením, že vyšetřování, s nímž pomáhá i Federální úřad pro vyšetřování (FBI), je ve svých počátcích.

Spurlock řekl, že oba střelci byli studenty na téže škole se zaměřením na přírodní vědy, techniku a matematiku v Highlands Ranch jižně od Denveru. Šerif dále bez dalších podrobností řekl, že byla zajištěna jedna střelná zbraň.

Školu, ve které střelci zaútočili odpoledne místního času, navštěvuje více než 1 850 dětí od školky až po 12. třídu. Poblíž se nachází i pobočka místní policie, takže policisté byli na místě téměř okamžitě.

Incident se odehrál týden poté, co 22letý muž střílel v areálu Severokarolínské univerzity v Charlotte a pistolí zastřelil dva lidi a další čtyři zranil. Střelec byl zatčen.

Škola v Highlands Ranch je vzdálená jen necelých devět kilometrů od střední školy Columbine na denverském předměstí Littleton. Před 20 lety tam dva studenti zastřelili dvanáct spolužáků a učitele a nakonec i sebe. Dalších 24 lidí bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Doporučované