Hlavní obsah

Dvacet kilometrů napříč Prahou. Jubilejní půlmaraton běžel i moderátor Televize Seznam

Pavel Cyprich na startu pražského půlmaratonu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tradiční běh na dvacet kilometrů letos ovládli Keňané.

Článek

V hlavním městě Praze v sobotu proběhl jubilejní 20. ročník Sportisimo 1/2Maratonu Praha. Ovládli ho Keňané, mezi Čechy se nejlépe umístil 18. Jiří Homoláč. Dohromady tratí letos proběhlo 11 500 účastníků, včetně moderátora TV Seznam Pavla Cypricha.

S nejlepším časem doběhl do cíle Keňan Benard Kimeli, a to za 59 minut a 47 sekund. Pod hodinu se dostali také závodníci Geoffrey Yegon a Peter Kwemon. Mezi ženami zvítězila keňská běžkyně Joan Mellyová s časem jedna hodina, pět minut a čtyři sekundy.

Z Čechů byl nejlepší Jiří Homoláč, který skončil na 18. místě. Původně měl v plánu běžet pod hodinu a tři minuty, to se mu ale nakonec o 93 sekund nepodařilo. V ženské kategorii doběhla do cíle o necelých 6 minut za vítězkou Eva Vrabcová Nývltová, která s časem jedna hodina, 11 minut a jedna sekunda překonala 24 let starý český rekord.

Moderátor Televize Seznam v cíli půlmaratonu:

Video: Seznam Zprávy

Závod odstartoval v deset hodin dopoledne na náměstí Jana Palacha. Dvacetikilometrová trať se táhla kolem řeky Vltavy, podél historického centra metropole. Každoročně se ho účastní tisíce sportovců, letos si registrační číslo do závodu vyzvedlo také devět vězňů. Spolu s desítkami aktivistů chtěli svým během veřejnosti předat poselství o druhé šanci pro lidi s trestní minulostí.

Reklama

Související témata:

Doporučované