Hlavní obsah

Dvanáct let za plánovaný útok v Barceloně, příběh barmských novinářů a inovace pražské dopravy

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Vybrané události z 11. dubna očima Barbory Kalátové.

Článek

V Česku trpí 47 procent mužů mírnou nadváhou a každý pátý je obézní. O něco lépe jsme na tom my, ženy - mírnou nadváhu má třetina, obézních je 18 procent. Údaje zveřejnil Český statistický úřad. Muži podle zjištění o životních podmínkách v domácnostech více sportují, ženy naopak jedí více ovoce a zeleniny.

Senát Parlamentu České republiky zveřejnil datum expertního kulatého stolu. Sejít se mají senátoři, organizátoři výzvy #VyjdiVen a odborníci na ústavní právo. Cílem je co nejpřesněji pojmenovat možnosti a nástroje, jaké studenti a Senát mají při obraně ústavních zvyklostí a hodnot, případně navrhnout mechanismy, jakými jim tyto nástroje vytvořit. Setkání proběhne 24. dubna.

Měli plánovat útok v Barceloně, teď dostali dvanáct let vězení. Řeč je o teroristické buňce z města Terrassa, jež podle soudu chtěla zaútočit na několika místech v Barceloně a také popravit náhodného civilistu. Skupinu deseti mužů, která si říkala Islámské bratrstvo, zatkla policie v roce 2015. Tři z nich dostali 12 let, ostatní mají za mřížemi strávit 8 let.

Reklama

Doporučované