Hlavní obsah

Dvě stě lidí ve frontě v Kralupech. První se k Lidlu postavili už v šest ráno

Podívejte se, jak to vypadá přímo na místě před jednou z poboček řetězce.Video: Prokop Vodrážka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Z dlouhých front si dělají legraci lidé na sociálních sítích, místní to ale neřeší.

Článek

Kralupy nad Vltavou poslední dva dny žijí nákupní horečkou. Od brzkého rána se zdejší lidé dostavují před obchod Lidlu, kde často i tři hodiny čekají ve frontě na zlevněné zboží. Místní prodejna se totiž kvůli rekonstrukci zavírá a obchod tak výrazně pod cenou vyprodává zásoby.

Ve středu stál první zákazník před prodejnou od půl šesté ráno. „Včera tady byla manželka, ale byla tady ohromná fronta, tak šla domů. Ja jsem sem vyrazil dnes brzy, abych pořídil lépe,” uvedl kolem šesté, zhruba dvě hodiny před otevřením prodejny.

V době otevření pak už před prodejnou čekaly minimálně dvě stovky dalších zákazníků a vedoucí prodejny odhadoval, že v podobné délce se fronta před prodejnou udrží celý den - tak jako v první den výprodeje v úterý.

Fotografie lidí čekajících na slevy se objevila na sociálních sítích již v úterý dopoledne. Brzy se k tomu začaly objevovat vtipné komentáře přirovnávající slevy v Lidlu k socialistickým frontám na banány, nebo další zmiňující dopravní apokalypsu v Kralupech.

Nakupující si z toho alespoň podle vlastních slov nic nedělají. Ze všeho nejvíc je totiž většinou zajímá, kdy se zmocní jednoho ze 170 nákupních vozíků, které jsou podmínkou pro vstup do prodejny.

Kralupská prodejna zavírá ve čtvrtek 14. června a znovu se otevře až v listopadu.

Reklama

Související témata:

Doporučované