Hlavní obsah

Dvě ženy, které měly zabít Kim Čong-nama, stojí opět před soudem

Malajsijský soud se zabývá případem žen, které měly zabít Kim Čong-namaVideo: AP

 

Reklama

Dvě ženy obviněné z vraždy Kim Čong-nama, bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una, v pondělí stanuly před malajsijským soudem. Při soudním procesu prohlásily, že jsou nevinné.

Článek

Pětadvacetiletá Indonésanka Siti Aisyahová a devětadvacetiletá Vietnamka Doan Thi Huongová čelí obvinění, že před osmi měsíci nastříkaly na obličej oběti bojový nervový plyn VX.

Zadržené ženy jsou jediné podezřelé, které byly ve vraždě Kim Čong-nama obviněny. K útoku došlo 13. února na letištním terminálu v Kuala Lumpuru.

Ze zosnování vraždy bratra vůdce KLDR Kim Čong-una jsou podezřelé severokorejské tajné služby. KLDR jakýkoli podíl na vraždě odmítá.

V případě prokázání viny čeká obě ženy trest smrti. Obviněné v minulosti uvedly, že byly oklamány a myslely si, že je tekutina neškodná a že se jedná o žert, který natáčí skrytá kamera.

Kim Čong-nam, jenž žil dlouhodobě v dobrovolném exilu v Macau, byl polorodným bratrem vůdce KLDR Kim Čong-una. Jejich společným otcem byl bývalý severokorejský diktátor Kim Čong-il, matky měli odlišné.

Reklama

Doporučované