Hlavní obsah

Dycky Sunderland, nebo rajský plyn? Jak přežít období bez fotbalu

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Seriál Sunderland 'Til I Die zachycuje utrpení fanoušků i jejich nezlomnou víru ve svůj klub.

Reklama

Článek

Chybí Premier League „tah na branku“, aby se po vzoru bundesligy taky rozběhla? Co je fascinujícího na dokumentu Sunderland 'Til I Die a proč se Harry Kane rozhodl zasponzorovat Leyton Orient?

Život bez Premier League je slovy Hamleta nudný, prázdný, ploský a nicotný. „Dá se to zvládnout dvojím způsobem: buď inhalujete rajský plyn jako útočník Arsenalu Alexandre Lacazette, nebo si pustíte Angličana,“ tvrdí Jiří Hošek, autor fotbalového podcastu, který nově najdete nejen na Seznam Zprávách, ale taky na Apple Podcasts nebo Spotify.

Hošek spolu s hosty Jindřichem Šídlem a Jaromírem Bosákem podpořili názor reportéra Timesů Jonathana Norcrofta, že restart nejvyšší anglické fotbalové soutěže ohrožuje nedostatek vůdcovství, kterým právě bundesliga naopak oplývá. Premier League si zatím odhlasovala návrat k tréninku v malých skupinkách.

Jindřich Šídlo připomněl mimo jiné totální rozbourání fotbalového kalendáře. Podle něj hrozí vznik dominového efektu, který by ohrozil nejen evropské soutěže a další ročník domácích lig, ale taky odložené Euro nebo dokonce kontroverzní katarské MS.

Angličan taky rozebral skvělý dokument Sunderland 'Til I Die (v české verzi Dycky Sunderland), který nabízí sondu nejen do zákulisí klubu, který spadnul z Premier League až do League One, ale taky šířeji do životů obyvatel severovýchodního koutu Anglie, který je jednotkou bezútěšnosti a frustrace. „Narodit se v Sunderlandu a získat do vínku fandění Black Cats, to je tedy úděl,“ poznamenal Šídlo.

Fanoušek Arsenalu musel ovšem chtě nechtě ocenit krok kapitána Tottenhamu a anglické reprezentace Harryho Kanea, který na další sezonu zaplatil sponzoring na dresech týmu Leyton Orient, kde v začátcích své profesionální kariéry hostoval. Podle Jaromíra Bosáka Kaneův krok nepůsobí falešně a zapadá do vnímání útočníka coby opravdového vzoru. „Jaký kontrast s přístupem takového Mesuta Özila,“ posteskl si Jindřich Šídlo v narážce na záložníka Gunners, jemuž se nelíbí myšlenka koronavirového snížení platu.

Celý čerstvý díl Angličana si poslechněte v přehrávači nahoře (nebo ve své podcastové aplikaci).

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované