Hlavní obsah

Eddie Stoilow kvůli sólové dráze určitě neopustím, říká zpěvák Robin Mood

Zpěvák Robin Mood je členem kapely Eddie Stoilow.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Liberec je českou hudební velmocí. Pocházejí odsud rapové hvězdy Paulie Garand, Lipo a ATMO Music nebo zpěváci Sebastian a Jakub Děkan. Mezi nejnovější objevy tamní scény pak patří zpěvák, kytarista a producent Jakub Lenz à la Robin Mood.

Článek

S muzikou začínal už na hudební základní škole, tehdy ale ještě vůbec nevěděl, že by hudbu dělal i do budoucna. Tam byla prostě povinná. V současné době hraje s kapelou Eddie Stoilow, ta letos slaví 15 let. Jakub Lenz je s nimi dva roky. „Těším se na tour k 15 letům Eddie Stoilow, protože jsme se semkli, jako bychom spolu hráli už 15 let,” říká Jakub.

Vystupuje ovšem i sólově jako Robin Mood. „Začal jsem psát písničky, vždycky jsem s někým spolupracoval a chtěl jsem mu do toho kecat, ale nikdo mě moc nenechal. Tak jsem si řekl, že bych měl udělat svoje, abych měl to hlavní slovo a mohl to dělat podle svých představ.” Eddie Stoilow kvůli sólové dráze ale opustit nechce.

Robin Mood na sebe upozornil minulé léto singlem Generace, na začátku roku vydal singl Gravitace. „A v půlce července vyjde další singl. Přemýšleli jsme, že se bude jmenovat Galaxie. Nakonec to ale nedává moc smysl, tak jsme od toho ustoupili a pojmenovali ho Na měsíc.”

Jak a kde si zpěvák Robin Mood píše texty nových písní? Možná vás to překvapí. Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované