Hlavní obsah

EET slaví dva roky, nejvýše položené kluziště a žádost na odbočku ze železnice směr letiště

Den očima Lucie Stuchlíkové.Video: Lucie Stuchlíková

 

Reklama

To nejzajímavější, co přinesl pátek 30. listopadu, vybrala redaktorka Lucie Stuchlíková.

Článek

O víkendu to budou přesně dva roky, kdy byla spuštěna elektronická evidence tržeb. Podle premiéra Andreje Babiše se od té chvíle do letošního září vybralo 10 miliard korun.

Na Pomezních Boudách v Malé Úpě vzniká nejvýše položené umělé kluziště v Česku. Ledová plocha o rozloze 12 krát 24 metrů bude stát několik milionů. To v celém Karlovarském kraji dnes měli kluziště zadarmo a nemuseli ani vylézat z auta.

Senátor za ODS a primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati poseděl v restauraci s podnikatelem a lobbistou Ivo Rittigem. Deníku Mladá fronta Nwelati sdělil, že měl schůzku s tenistou Radkem Štěpánkem. A Rittig, kterému se v ODS svého času přezdívalo „Středočeský kmotr”, se prý náhodou nachomýtl kolem. Povídali si prý o tenise.

Firma na jihu Číny nutí své zaměstnance, aby ve svém volném čase ušli 180 tisíc kroků za měsíc. Za každý nesplněný krok se platí penále. Jak firma své líné zaměstnance kontroluje, není jasné. Ale v zemi, kde má vláda sledovací systém rozpoznávající občany právě podle chůze, to asi nebude problém. Ještě vám chybí ta panda?

Správa železniční a dopravní cesty požádala o územní rozhodnutí na železnici z Prahy do Kladna s odbočkou na letiště. Že by se nekonečná sága chýlila ke konci? To by byla škoda. Vždyť na článcích o tom, že dráha na letišti bude v roce XY, tentokrát už ale určitě, se v Česku vytrénovala celá řada začínajících novinářů, včetně Lucie Stuchlíkové.

Reklama

Související témata:

Doporučované