Hlavní obsah

Eiffelova věž se uzavřela do odvolání kvůli muži šplhajícímu po jejím obvodu

Neznámý muž šplhá po konstrukci Eiffelovy věže v Paříži.Video: ap

 

Reklama

Nejznámější památka Francie Eiffelova věž byla v pondělí odpoledne uzavřena kvůli neznámému člověku, který na ni šplhal. Nepřístupná je veřejnosti do odvolání.

Článek

Eiffelovu věž v pondělí odpoledne uzavřeli poté, co se na jejím obvodu objevil šplhající muž.

Podle agentury AP výskyt neznámého člověka na konstrukci věže potvrdila tisková kancelář památky. Nyní se podle médií nachází těsně pod úrovní třetího patra.

Mluvčí pařížské policie pro agenturu AP uvedla, že na místě je tým hasičů, kteří jsou s neznámým v kontaktu, jeho motiv zatím zůstává nejasný. Podle části tisku hrozí sebevraždou a záchranáři se s ním pokoušejí hovořit. Nejasné je také to, kdy se památka znovu otevře veřejnosti.

„Je to obvyklá procedura. Je třeba tomu člověku zabránit, aby pokračoval, a v takových případech evakuujeme celou věž,“ řekl AFP zdroj ze společnosti, která Eiffelovu věž spravuje. Počet turistů, kteří museli atrakci opustit, podle něj není znám.

Tento případ není prvním, kdy se někdo pokusil na jednu z nejznámějších památek světa vyšplhat. V roce 2015 britský „freerunner“ James Kingston vyšplhal na věž bez bezpečnostních lan a bez povolení a vyhnul se i bezpečnostním kamerám.

Reklama

Doporučované