Hlavní obsah

Spider-Man má šanci „porazit“ pandemii. Lístky se prodávají i za půl milionu

Podívejte se na ukázky z nového Spider-Mana. Lístky se prodávají i za půl milionu.Video: Jan Marek

 

Reklama

Tento týden míří do kin třetí díl nového Spider-Mana, od kterého se očekává zlom v návštěvnosti kin a tržbách za pandemie. O premiéru je takový zájem, že se v USA lístky přeprodávají za víc než půl milionu korun.

Článek

Otevření multiverza Doctorem Strangem či obsazení hned šesti padouchů ze dvou minulých filmových pokračování Spider-Mana. A také spekulace, že se objeví i dřívější představitelé pavoučího muže: Andrew Garfield a Tobey Maguire.

Díky tomu všemu je o lístky na první dny promítání třetího filmu s Tomem Hollandem v roli známého komiksového superhrdiny Spidermana rekordní zájem. Ve Spojených státech se na předpremiéru překupovaly podle magazínu Screen Rant až za 25 tisíc dolarů, tedy asi 552,5 tisíce korun a servery s lístky pod návalem nakupujících v prvních minutách předprodeje ke konci listopadu vypadávaly z provozu.

Fanoušci se těší víc než na předchozí vrchol Marvelu

Zájem je podle amerického televizního kanálu CNBC ještě větší než u předpandemického hitu Marvelu a druhý nejvýdělečnější film v historii. Avengers Endgame přitom dodnes vydělal skoro 2,8 miliardy dolarů a svůj rozpočet, tedy 356 milionů dolarů, si zaplatil hned první víkend promítání v USA, ve kterém utržil přesně o 1,1 milionu víc.

Nebýt pandemie, nejnovější Spider-Man s podtitulem No Way Home (Bez domova) by tak možná mohl vystřelit i mezi nejvýdělečnější filmy vůbec. Ačkoli je otázkou, zda by všechny zmíněné faktory dokázaly přebít fakt, že Endgame bylo vyústěním všech předchozích sólových a týmových snímků komiksového studia, a tudíž jeho obsazení postavami a herci či zakončení dějových linií z více příběhů mohlo zkrátka táhnout mnohem víc fanoušků.

Mohlo by jít o nejvýdělečnější film pandemie

Analytici se také raději drží při zemi. Ale i podle nich třetí pavoučí muž s tváří Toma Hollanda zřejmě prolomí hranici tržeb 100 milionů dolarů za první víkend, což žádný snímek za pandemie zatím ještě nezvládl. A to ani druhý Venom ze stejné koprodukce Marvelu a Sony, který utržil přesně 90 milionů a ze všech filmů za roky 2020 a 2021, i ty nekomiksové, je zatím nejvýš. Následuje rovněž marvelovská a disneyovská Black Widow s úvodními tržbami ve výši 80,3 milionu dolarů, uvádí server Box Office Mojo.

Předchozí dva Hollandovy díly přitom bilancovaly právě okolo této hranice, a to bylo ještě před pandemií. První s podtitulem Homecoming o rozpočtu 175 milionů si za první víkend v USA vydělal 117 milionů dolarů, dodnes pak 880 milionů, a v žebříčku nejvýdělečnějších filmů vůbec se tak drží na 68. místě. Zatímco Far From Home, který spolkl o 15 milionů na tvorbu méně, vydělal v úvodu „jen“ 97 milionů dolarů, ale ke dnešku stihl tržby vyhnat na 1,13 miliardy dolarů a umístil se tak na 25. příčce.

Spider-Man: No Way Home se tak stále může probojovat v celkových žebříčcích poměrně vysoko a z celého nového pokračování být nejvýdělečnějším dílem. Alespoň zatím. Už je totiž potvrzené, že Tom Holland se jako první tvář komiksového superhrdiny vrátí i pro čtvrtý sólo snímek.

Reklama

Doporučované