Hlavní obsah

K cihlám a zasedačkám přidává investorské duo soukromé kliniky

Foto: 100 Towers Holding

Byznysmeni Karel Konečný (vlevo) a Daniel Matula mají kromě nemovitostí velké plány i ve zdravotnictví.

Reklama

Studentské bydlení, nájemní byty, renovace kanceláří, kliniky. To vše patří do byznysového rejstříku skupiny 100 Towers Holding. Její majitelé získali kapitál mimo jiné prodejem firmy Capexus skupině ČEZ.

Článek

Společnost 100 Towers Holding byznysmenů Daniela Matuly a Karla Konečného chystá nákupy nemovitostí přibližně v hodnotě kolem jedné miliardy korun. Akvizice mimo jiné umožní kapitál, který získali nedávným prodejem své firmy Capexus společnosti ČEZ Esco.

„Počítáme s investicemi do realit ve výši okolo jedné miliardy korun,“ řekl Konečný. Zdroje má firma díky transakci se společností ČEZ Esco, která od Konečného s Matulou loni koupila firmu Capexus zaměřenou na budování kancelářských interiérů. Kromě toho zvažují majitelé 100 Towers Holding také přizvání dalších investorů nebo vydání dluhopisů.

Jádrem byznysu 100 Towers Holding zůstávají kanceláře. Tedy sféra, z níž Konečný s Matulou vzešli. Sázejí zvláště na renovace starších administrativních budov a jejich posun na vyšší úroveň. Zároveň se ale pouštějí také do dalších realitních segmentů. Například v Hradci Králové na Gočárově třídě staví rovněž malometrážní studentské byty.

Největší potenciál do budoucna je v takzvaných konverzích. To znamená, že se bude měnit obsah a filozofie budov.
Daniel Matula, spolumajitel 100 Towers Holding

„Největší potenciál do budoucna je v takzvaných konverzích. To znamená, že se bude měnit obsah a filozofie budov. Příkladem je kancelářská budova, kterou jsme koupili v Plzni. Nyní tuto budovu přestavujeme na nájemní bydlení,“ uvedl druhý spolumajitel 100 Towers Holding Matula. Výhodou u takovýchto přeměn podle něj bývá také jednodušší povolovací proces.

Realitní byznysmeni se ovšem rozhodli vykročit i za hranice světa z cihel a betonu. „V dubnu otevíráme kliniku pod značkou VasMedic. Bude to soukromá klinika se zaměřením na cévní medicínu. První kliniku budeme mít v naší budově River Corner v Praze 5 a máme chuť tento byznys dál rozvíjet. Věříme tomu, že tento byznys bude vedle nemovitostí hlavní součástí holdingu 100 Towers,“ sdělil Konečný.

Kliniky VasMedic se budou zaměřovat na poskytování nadstandardní péče. Po pilotním projektu v Praze chystají expanzi s klinikami i do dalších velkých krajských měst. Investice do prvního projektu na Smíchově bude v desítkách milionů korun.

Vedle aktivit ve zdravotnictví ale plánují podnikatelé ze 100 Towers Holding posilovat i v nemovitostech. „Nyní řešíme akvizici kancelářské budovy, která má potenciál dalšího developmentu a celkového vylepšení. Další zvažovaná akvizice se týká skladových prostor pro e-shopy v rámci Prahy,“ doplnil Konečný.

Kromě byznysu se společností 100 Towers Holding se Konečný s Matulou budou manažersky dál věnovat výstavbě kancelářských interiérů se svou původní firmou Capexus. Vlastnicky však podnik přešel pod křídla společnosti ČEZ Esco.

Tuzemští investoři do podnikatelských realit tvořili v roce 2021 hlavní skupinu ze všech kupujících. Podle dat poradenské společnosti Savills se postarali téměř o polovinu z celkových investic ve výši 778 milionů eur.

Reklama

Související témata:
100 Towers Holding
Daniel Matula
Karel Konečný

Doporučované