Hlavní obsah

Vítkova CPI chce převzít rakouskou Immofinanz

Foto: Seznam Zprávy

Rakouská Immofinanz vlastní i budovu bývalé Československé obchodní banky v centru Prahy.

Reklama

Společnost CPI Property Group (CPIPG), kterou ovládá český miliardář Radovan Vítek, podala nabídku na koupi rakouské realitní společnosti Immofinanz.

Článek

Vyplývá to z prohlášení, které dnes firma zaslala ČTK. CPIPG je již nyní největším akcionářem Immofinanz s podílem 21,4 procenta.

CPIPG, která sídlí v Lucembursku, akcionářům nabízí za jednu akcii 21,2 eura (téměř 540 Kč). Nabízená cena je o 4,2 procenta vyšší než průměrná cena akcií za posledních šest měsíců, upozornila agentura APA.

CPIPG také dnes podepsala smlouvu s firmou RPPK Immo o koupi jejího podílu 10,6 procenta v Immofinanz. Podíl CPIPG tak vzroste na 32 procent. Transakce by měla být dokončena ve druhém čtvrtletí 2022.

Koupi budou muset schválit antimonopolní úřady v Rakousku, Německu, České republice, Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku a na Slovensku.

Immofinanz je velkým vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí a s jejími akciemi se obchoduje na vídeňské akciové burze. Kromě Rakouska vlastní reality ve středoevropských zemích, ve kterých má silné zastoupení také CPIPG, jako v Německu, Česku, Polsku a Maďarsku. V Immofinanz doposud působil jako investor Vítkův syn Radovan Patrick Vítek.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Reklama

Doporučované