Hlavní obsah

Ani sto milionů by nestačilo. Podívejte se na nejdražší domy a byty na trhu

Podívejte se na realitní extraligu nejdražších domů, které se teď prodávají na českém trhu.Video: Jan Marek

 

Reklama

Vila na zelených svazích v pražské Troji někdejšího autobazarového krále za 390 milionů korun a byt na Vinohradech s vinným sklepem za 150 milionů. To jsou nejdražší nemovitosti českého realitního trhu podle časopisu Forbes.

Článek

Novou hvězdou žebříčku je rozlehlá vila v Praze-Troji, kterou si nechal postavit australský podnikatel Anthony Denny, zakladatel sítě autobazarů AAA. Čtyřpatrová stavba s vlastním basketbalovým hřištěm, vinicí a vyhřívanou příjezdovou cestou nabízí realitní kancelář za 390 milionů korun.

Na prodej je minimálně od roku 2017 a navzdory realitnímu boomu minulých let se nemovitost stále nepodařilo prodat.

Nový žebříček nejdražších nemovitostí podle časopisu Forbes

Nový žebříček nejdražších nemovitostí podle Forbesu

Jde přitom o jeden z největších prodávaných pozemků v hlavním městě. „Nejvíce se o tuto nemovitost zajímají velvyslanectví,“ uvedl pro SZ Byznys Daniel Červ, realitní agent z Re/Max G8 Reality, který má prodej vily nyní na starosti.

První desítka žebříčku nabízí domy se zajímavými příběhy a zdaleka nejde jen o pražské adresy. Hned druhá je totiž Vila Hielle v Krásné Lípě. Historická stavba z konce 19. století se chlubí honosnou vstupní halou a dalšími 29 místnostmi. A také cenovkou 295 milionů korun.

Kromě realitní „klasiky“ v podobě vil na Hanspaulce, Bubenči nebo Malvazinkách je k mání také zámek nebo farma s dostihovou dráhou.

Jak vypadá aktuálně nejdražší dům v nabídce, se můžete podívat níže.

Při pohledu na cenovky je zřejmé, že na trhu s luxusním bydlením se žádné dramatické veletoče nekonají. I letos patří k nejdražším okázalé nemovitosti s nadstandardním vybavením, věhlasnou adresou, případně s výhledem na historické centrum Prahy. U některých nemovitostí realitní kanceláře snížily cenovku, zájem o luxus však v minulých měsících spíše jen mírně stagnoval.

„Na trhu každopádně nyní probíhá souboj nervů. Na jedné straně vidím neochotu vlastníků zlevňovat a na druhé zase vidím touhu kupujících po alespoň drobné slevě a určité míře oportunismu. Teď je otázka, který z těchto táborů v souboji zvítězí. Zatím neumím odhadnout, jestli se cenová korekce, kterou můžeme vidět u starších nemovitostí už nyní, bude týkat i prémiového segmentu,“ popsal nedávno současnou situaci v rozhovoru pro SZ Byznys Prokop Svoboda, majitel realitní kanceláře Svoboda&Williams.

Nejdražší byty mají pražskou adresu

Vůbec nejdražší nemovitostí v kategorii bytů, které se nacházejí v nabídkách realitních agentů, je dvoupatrový byt na Vinohradech s vnitřní rozlohou 733 metrů čtverečních. Za luxus v podobě výhledu na Pražský hrad, privátní výtah, vinný sklep, zahradu a soukromý výtah žádá majitel 150 milionů korun.

TOP 10 nejdražších bytů na českém trhu

PořadíBytCena
1.Byt v Americké, Praha150 mil. Kč
2.Rezidence Shangri-La, Praha120 mil. Kč
3.Penthouse na Žižkově, Praha117 mil. Kč
4.Byt na Malé Straně, Praha100 mil. Kč
5.Mezonet Mezi paláci, Praha87 mil. Kč
6.Penthouse Vanguard, Praha86,6 mil. Kč
7.Byt ve V Tower, Praha85 mil. Kč
8.Penthouse na Vinohradech, Praha79 mil. Kč
9.Mezonet Hlubočepy, Praha75 mil. Kč
10.Mezonet v Pařížské, Praha70 mil. Kč

Zdroj: Forbes

Cenu přesahující sto milionů korun mají ještě tři další pražské byty: rezidence v Široké ulici se nabízí za 120 milionů, penthouse na Žižkově připomínající spíše vilu na střeše domu za 117 milionů a byt na Malé Straně s výhledem na Karlův most za 100 milionů.

Mezi první desítku žebříčku Forbesu se nedostal žádný byt, který by se nacházel mimo lokalitu hlavního města.

Jak vypadá aktuálně nejdražší byt v nabídce, se můžete podívat v galerii níže.

+1

Reklama

Doporučované