Hlavní obsah

Zítra začínají Legendy. K vidění budou nejen české automobilové premiéry

Foto: Legendy

Na Legendách nejsou pouze luxusní sporťáky. Své místo dostaly i „masovky“.

Reklama

Pro všechny automobilové fanoušky se brány Výstaviště Holešovice otevřou v sobotu 27. května, my jsme se na Legendy vydali s předstihem, a tak máme tu nejčerstvější dávku informací!

Článek

Je to už 10 let, co jsme se poprvé sešli na Legendách. Tehdy jsme si mohli prohlížet 55 aut, následující rok to už bylo zhruba pět stovek exponátů. Letos nás na Výstavišti Praha po dva dny čeká na 180 000 m² víc než tisíc vystavovatelů, letošním hlavním tématem budou „Německé hvězdy“.

Průřez německými značkami od lidovek po to nejluxusnější a nejsportovnější je k nahlédnutí v samostatném pavilonu. Nechybí ani pavilon supersportů, ale své expozice dostaly také stále oblíbenější obytňáky nebo motorky.

Nebudou chybět české premiéry

Na Legendách si však nemusíme prohlížet jen těžko dostupné supersporty a luxusní modely v čele s ikonickým Ferrari, své stánky postavily i „masovky“. Výstavy se účastní i tuzemská Škodovka, která na Legendách vůbec poprvé ukazuje nejluxusnější verzi Enyaqu Laurin & Klement.

Foto: Legendy

Nová Škoda Enyaq Laurin & Klement.

Hyundai přivezl hned několik zajímavých kousků. Pozornost přiláká například zbrusu nová Kona, za prohlídku stojí i lehce modernizovaný Ioniq 5 a vrcholný Ioniq 6. Hyundai si však připravil i jeden vyložený „showcar“, vodíkový koncept Vision N 74 určitě nepřehlédnete!

Toyota zabrousí do Dakaru, japonská značka ukazuje nejnovější verzi továrního speciálu Hilux GR T1. A připomíná rovněž svou kompletní sportovní řadu modelů GR.

Americký Ford pak do Holešovic přivezl zbrusu nový Mustang. Legendární americký pony car si v sedmé generaci odbývá svou českou premiéru.

Mezi nejdůležitější novinky se jistě zařadí poslední provedení populárního „éčka“ od Mercedesu, elektrické novinky zastupuje EQE SUV nebo praktické EQT. Z opačného – sportovnějšího – spektra jmenujme Mercedes-AMG C63 E Performance.

Foto: Legendy

Mercedesy na Legendách.

Jeep se zase chlubí malým elektrickým crossoverem Avenger, který se stal letošním Evropským autem roku. Na Legendách je tak unikátní příležitost prohlédnout si vůbec první elektrický jeep v dějinách.

A pak je tu česká exkluzivita, značka Praga. Ta vyrukovala nejen se supersportem Bohema, ale i s retro motorkou ZS 800. Ta vznikne v pouhých 28 kusech a přijde zhruba na dva miliony bez daně.

A nejen auta

Na návštěvníky čeká i bohatý doprovodný program a osobnosti, na holešovické výstaviště dorazí třeba moderátorské duo z Formule 1 Eisking (Števo Eisele a Josef Král), pilot dakarského kamionu Martin Macík, soutěžní naděje Erik Cais, moderátor Míra Hejda, známý podnikatel a závodník Richard Chlad nebo sběratel Filip Turek.

+14

Po oba víkendové dny se výstaviště otevírá v devět ráno, v sobotu Legendy končí v osm večer, v neděli v pět odpoledne. Základní vstupné je 600 Kč, zlevněné (studenti, senioři a doprovod ZTP/P) potom 300 Kč, děti ve věku šesti až 15 let zaplatí stokorunu.

Reklama

Související témata:
Motoristická slavnost Legendy

Doporučované