Hlavní obsah

Tkáč pokračuje v převodu svého majetku do J&T Capital Partners

Foto: TV JOJ

Patrik Tkáč obchoduje, ale je také velkým milovníkem vína.

Reklama

Spoluzakladatel finanční skupiny J&T Finance Group Patrik Tkáč pokračuje v konsolidaci svého majetku do holdingu J&T, do kterého převádí podíly na projektech, které spoluvlastní Danielem Křetínským.

Článek

J&T Capital Partners vedle již dříve koupeného 44 procentního podílu v Energetickém a průmyslovém holdingu aktuálně investoval do podílu ve společnosti EC Investments. Ta spoluvlastní účasti ve společnostech podnikajících v sektoru e-commerce, jako jsou on-line srovnávač Heureka nebo internetový prodejce potravin Košík.cz.

EC Investments v současnosti také stále patří minoritní podíl ve skupině Mall Group, který je ovšem předmětem nedávno podepsané prodejní transakce s polskou e-commerce jedničkou společností Allegro.

Další investice směřovala do účasti na společnosti Supratuc 2020, společného podniku s přední španělskou maloobchodní skupinou Eroski. Supratuc 2020 je jedničkou v prodeji potravin na Baleárských ostrovech a patří mezi čtyři největší řetězce v Katalánsku. V obou těchto regionech pod značkami Eroski a Caprabo provozuje síť více než 480 prodejen.

Portfolio J&T Capital Partners se rozšířilo také o investici do podílů ve fotbalových klubech. Tu tvoří vedle pražské fotbalové Sparty zejména minoritní podíl v anglickém fotbalovém klubu West Ham United. Na ekonomických benefitech holdingu J&T Capital Partners se mohou nepřímo podílet i kvalifikovaní investoři fondu J&T Arch Investments.

Bratislavský rodák Tkáč patří k nejbohatším lidem v Česku i na Slovensku, jeho majetek loni časopis Forbes odhadl na 600 milionů eur (přes 15,5 miliardy korun). V posledních letech se Tkáč pohybuje zejména ve strukturách kolem investiční skupiny J&T, kterou před více než dvěma dekádami spoluzakládal. Na cestě do vyšších pater byznysu mu pomohl jeho otec Jozef. Křetínský je podle loňského žebříčku časopisu Forbes jedním z nejbohatších Čechů s majetkem v hodnotě 78 miliard korun.

Reklama

Doporučované