Hlavní obsah

Zpátky k růžovému formuláři. Finanční správa odstavila online podání daní

Poplatníci zatím mohou získat jen papírový formulář daňového přiznání.

Reklama

Daňové přiznání v elektronické podobě zatím nelze podat. Finanční správa aktualizuje databázi a odeslat přiznání online tak bude možné až v průběhu února.

Článek

Finanční správa odstranila možnost pro elektronické podání daňového přiznání za zdaňovací období roku 2021. Formulář není možné zpracovat a odeslat kvůli probíhající aktualizaci databáze formulářů.

„Opětovně upozorňujeme, že z důvodu probíhající aktualizace databáze formulářů není zatím bohužel možné zpracovat a odeslat elektronický formulář přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období 2021 v aplikacích EPO a DIS+,“ informovala Finanční správa na Twitteru.

Doba na vyplnění se tak zkrátí o měsíc. Základní lhůta pro podání papírového daňového přiznání za loňský rok je 1. dubna 2022, pokud poplatník podává přiznání elektronicky, čas se mu prodlužuje do 2. května 2022.

„Elektronické podání daňového přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období roku 2021 ve stanoveném formátu a struktuře bude umožněno v průběhu února 2022 zveřejněním nového formuláře,“ uvádí Finanční správa na webu.

Dokud Finanční správa nezveřejní nový elektronický formulář přiznání daně z příjmů fyzických osob za zdaňovací období 2021, jsou veřejnosti k dispozici klasické papírové formuláře.

Elektronický formulář je k dispozici pouze pro potřeby zpracování podání daňového přiznání za rok 2020 a dříve.

Reklama

Doporučované