Hlavní obsah

Finanční správa zatím nemůže přijímat žádosti o nový kompenzační bonus

Foto: Profimedia.cz

Finanční úřady s přijímáním žádostí o pomoc zatím musí počkat.

Reklama

Finanční správa zatím nemůže přijímat žádosti podnikatelů o nový kompenzační bonus, který v pondělí schválila vláda. Zákon totiž ještě neprojednal Parlament. O příspěvek ale bude možné po schválení požádat zpětně od 22. listopadu.

Článek

Osoby samostatně výdělečně činné a společníci malých společností s ručením omezením budou moci požádat až o 1000 korun denně. Pro osoby pracující na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti bude příspěvek činit 500 korun denně. Podpora je zaměřena na firmy a podnikatele, u kterých klesly v rozhodném období tržby o 30 a více procent.

První tzv. bonusové období je nastaveno od 22. listopadu do konce letošního roku. Zákonem je dále garantováno ještě druhé bonusové období odpovídající lednu 2022. Další období bude moci vláda opět zavést svým nařízením, nejdéle ovšem do konce příštího roku.

Finanční správa během pandemie, která začala na jaře roku 2020, přijala zhruba 2,7 milionu žádostí, na jejichž základě vyplatila kompenzace za zhruba 44 miliard korun. Žádosti za dosud poslední období tzv. kompenzačního bonusu, tedy za letošní květen, bylo možné podat do 2. srpna.

Reklama

Doporučované