Hlavní obsah

Seznam věnoval deset milionů na Milostivé léto

Foto: Seznam Zprávy

Logo společnosti Seznam.cz

Reklama

Česká internetová jednička vyzvala i své zaměstnance, aby se do akce zapojili.

Článek

Společnost Seznam.cz věnovala deset milionů korun a reklamní prostor na sbírku „SOS Milostivé léto“, kterou v listopadu otevřela nezisková organizace Člověk v tísni. Vedení Seznamu chce podpořit všechny, kteří si zaslouží druhou šanci. Česká internetová jednička totiž dává druhou šanci i svým zaměstnancům. Desítky z aktuálního počtu totiž tvoří ti, kteří v Seznamu už v minulosti pracovali a znovu se do něj po čase vrátili.

„Líbí se nám iniciativa Milostivé léto, která lidem v exekuci dává šanci na život bez dluhů. Věříme, že každý z nás si zaslouží druhou šanci. Vyzvali jsme jmenovitě i naše zaměstnance, kteří splácí vlastní exekuce, aby se do iniciativy zapojili. Z jejich příběhů víme, že ne vždy je dluhová spirála zapříčiněna jejich vlastním pochybením,“ komentuje rozhodnutí Seznamu jeden z členů představenstva Pavel Zima. „Osobně jsem přesvědčený, že lidé, kteří jsou zatíženi exekucemi, o kterých vědí, že je za celý život nedokážou splatit, jsou rezignovaní a společnost nemůže nijak vytěžit jejich potenciál. Pokud jim dáme druhou šanci, věřím, že se to může změnit. A že to bude výhra pro všechny,“ dodává Zima.

Věříme, že každý z nás si zaslouží druhou šanci.
Pavel Zima, člen představenstva Seznam.cz

Seznam.cz podpoří akci Milostivé léto i reklamní kampaní. Člověku v tísní věnuje v prosinci a v lednu volný reklamní prostor, v němž se budou zobrazovat tematické bannery.

Milostivé léto – speciál

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Seznam Zprávy sledovaly akci Milostivé léto. Až do 28. ledna 2022 se umožnilo dlužníkům ukončit exekuční řízení pouhým zaplacením původní vymáhané částky plus poplatku exekutorovi ve výši 907,50 Kč včetně DPH. Odpouštěly se tak úroky a penále.

„Člověk v tísni vyhlásil sbírku „SOS Milostivé léto“, jejíž prostředky budou využity na pomoc vybraným jednotlivcům a rodinám, kterých se tato akce týká, ale nemají finanční prostředky na zaplacení původního dluhu. Ceníme si každého daru, protože čím více peněz vybereme, tím více lidem budeme moct pomoci. Štědrý krok Seznamu vítáme a věříme, že bude inspirací pro další donory ze soukromého sektoru,“ říká Daniel Hůle, vedoucí dluhového poradenství organizace Člověk v tísni.

Společnost Seznam.cz je vydavatelem on-line deníku Seznam Zprávy.

Reklama

Doporučované