Hlavní obsah

Den v byznysu: Bratrstvo zlatého kormidla zaútočilo na peněženky

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 3. prosince.

Článek

Čeští pumpaři jsou často terčem kritiky pro svou cenovou politiku. Když cena ropy roste, promítnou ji do číslovek na totemech bez zbytečného prodlení – a kolikrát ještě dřív. Když cena barelu ropy nemůže najít dno, čerpadláři se rozhodně nepřetrhnou, aby řidiči tankovali plnou levněji.

Podobné příklady se dají najít i jinde, třeba u bank (úrokové sazby hypoték) a nejnověji u rejdařů. Vydělat za tři kvartály dvojnásobek sumy, na kterou jste předtím pracovali celou dekádu, tomu se říká úspěch.

Není třeba dodávat, že v ceně zboží to zaplatí všichni, kteří služby bratrstva zlatého kormidla budou potřebovat.

Nervozita na horách i pod nimi

Tuzemští hoteliéři jsou před svátky a zimní sezonou ve stále větší nejistotě. Počet stornovaných prosincových akcí roste a zákazníci mají obavy platit zálohy předem. A menší počet rezervací hlásí řada hotelů i na silvestrovské pobyty.

Nejsou čipy, nejsou auta

Automobilka Škoda Auto znovu nejede na sto procent. Aktuálně ji zpomalují nejen protipandemická opatření ve výrobě, ale zase i nedostatek čipů. Za celý rok automobilka nevyrobí 300 tisíc aut, tedy jako by stála více než tři měsíce v kuse.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované