Hlavní obsah

Den v byznysu: Firmy našly novou Říši středu. Leží v Evropě

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 23. listopadu.

Článek

Velké Británii se v 19. století přezdívalo „dílna světa“. Ve 20. století ji o tento titul připravil její někdejší protivník – Čína. Kdo nevyráběl v Číně, málem jako by nebyl. Ale i čínské období „světového dílnování“ se podle vyjádření řady firem chýlí ke konci.

Pracovní síla zdražila, změnilo se ekonomické a hlavně politické klima a v neposlední řadě se i přes řeči o menším a menším světě doprava přes půl planety řádně prodraží – ekonomicky i ekologicky.

Vydělat na tom může Evropa, přenést výrobu zpátky na starý kontinent dává i přes řadu překážek čím dál větší smysl.

Bohemia Energy: Poslední zúčtování

Zkrachovalá Bohemia Energy rozesílá poslední vyúčtování záloh za energie. Čísla na elektroměru či plynoměru se však někdy neshodují s těmi uvedenými na faktuře. Zákazníci mohou takové vyúčtování reklamovat.

Powell 2026

Americký prezident Joe Biden navrhl, aby současný šéf americké centrální banky Jerome Powell strávil v úřadu další čtyřleté období. Biden Powella „zdědil“ po svém předchůdci a jako jeden z mála vrcholových Trumpových nominantů dostane šanci. Vzhledem ke kritice, kterou Trump Powella zahrnoval, je dost dobře možné, že bez výměny v Bílém domě by si už připravoval krabice.

Reklama

Doporučované