Hlavní obsah

Den v byznysu: První zákon českého zákazníka. Akce vyvolá reakci

Pusťte si pořad Den v byznysu. Ilustrační foto.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 2. prosince.

Článek

V mnoha anketách se Češi rádi dušují, že se rozhodují podle kvality a že si za ni klidně připlatí. Obzvlášť to respondenti zdůrazňují u jídla. Jenže jakmile se někde objeví magické slovo „akce“, dostaví se rychlá reakce, po které zůstane prázdný regál.

Cena zůstává klíčovým hybatelem a růst diskontních prodejen to jen dokazuje.

Miliardy na výzkum rakoviny

Skupina PPF poskytne své biotechnologické společnosti Sotio finanční injekci více než sedmi miliard korun. Peníze půjdou na další rozvoj a rozšíření nabídky včetně hlavního vyvíjeného léčiva SOT101. Kromě toho by měly pokrýt spuštění čtyř nových klinických studií.

Druhý hlas z ČNB

V České národní bance se odehrává střet dvou odlišných pohledů. Většina, tedy pět členů rady včetně guvernéra Jiřího Rusnoka, je přesvědčena, že srazit vysokou inflaci je třeba razantním zvýšením úrokových sazeb. Oldřich Dědek je jedním ze dvou hlasů, které to takto nevidí.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované