Hlavní obsah

Disney povede poprvé v historii žena

Foto: Profimedia.cz

Snímek z Disneylandu v Hongkongu.

Reklama

Společnost Disney po svém předchůdci Bobu Igerovi převezme na konci prosince Susan Arnoldová. Podle zahraničních médií jeho odchod značí konec dosavadní éry.

Článek

Americký zábavní konglomerát povede poprvé v jeho 98leté historii žena. Novou předsedkyní představenstva se stane Susan Arnoldová, která má letité zkušenosti na seniorních pozicích ve společnostech jako Procter and Gamble nebo McDonald's. Posledních osm let Arnoldová působila na vysokém postu v investiční společnosti Carlyle Group. Čtrnáct let také zastávala funkci členky představenstva společnosti Disney, informuje britská BBC.

„Susan je neuvěřitelně vážená manažerka, jejíž bohaté zkušenosti, neochvějná integrita a odborný úsudek jsou pro společnost neocenitelné, a to od doby, co se v roce 2007 stala členkou představenstva,“ uvedl o své následovnici Bob Iger, který tuto pozici zastával 15 let.

Změna vedení znamená pro společnost Walt Disney Company konec jedné éry, uvádí zahraniční média. V době, kdy stál v jejím čele Iger, se společnosti podařilo několik významných akvizic včetně studia Pixar, společnosti Marvel a produkčních společností Lucasfilm a 21st Century Fox.

Za jeho vedení také došlo k otevření tematického zábavního parku na území pevninské Číny a založení streamovací platformy Disney+. Díky těmto krokům se společnost stala jednou ze světově nejhodnotnějších značek s celkovým majetkem v hodnotě 200 miliard dolarů, uvádí americký týdeník Newsweek.

Ke konci roku oznámili svůj odchod také další vysocí manažeři společnosti. Pozici po necelých deseti letech opustí například Alan Horn, který stojí za úspěchem a integrací Marvel Studios. Po 33 letech opouští Disney i jeho prezident a hlavní kreativní ředitel společnosti Disney Branded Television Gary Marsh, informuje agentura Reuters.

Společnost Walt Disney Company dosud vedlo na pozici předsedů představenstva, včetně samotného zakladatele Walta Disneyho, osm mužů.

Reklama

Doporučované