Hlavní obsah

Bývalý šéf O2 Budník kupuje další firmu. Posiluje pozici ve vývoji softwaru

Foto: Rubikon PR

Majitel skupiny Thein Tomáš Budník.

Reklama

Tuzemská firma Spark Tech Net bude mít nového majitele. Kupuje ji fond J&T Thein SICAV Tomáše Budníka. Doplní tak její rozsáhlé portfolio technologických společností.

Článek

Článek si také pusťte v audioverzi.

Investiční fond J&T Thein SICAV, který se specializuje na investice do technologických společností v oblasti ICT infrastruktury, kyberbezpečnosti a vývoje aplikací pro cloudová řešení, kupuje českou společnost Spark Tech Net. Firmy to oznámily v tiskové zprávě.

Firma se zaměřuje na vývoj a podporu informačních systémů, které mimo jiné využívají telekomunikační operátoři nejen z Česka, ale i Slovenka. Skupina tím rozšiřuje portfolio o softwarové vývojáře a posiluje svou pozici v této oblasti.

Společnost Spark Tech Net měla v roce 2020 obrat na úrovni 35 milionů korun. Její zakladatel a dosavadní majitel František Brtna však bude i nadále se skupinou Thein externě spolupracovat.

„František Brtna a jeho tým jsou typickým příkladem společností, které na českém trhu hledáme. Tedy společnosti s neoddiskutovatelným know-how a existujícími pevnými vztahy se zákazníky, kteří mohou těžit z našeho investičního zázemí,“ říká Tomáš Budník, majitel skupiny Thein a bývalý manažer ve skupině PPF.

Společně začínáme pracovat na vybudování silného hráče na trhu moderních sítí nové generace.
František Brtna, dosavadní majitel Spark Tech Net

„Akvizice firmy skupinou Thein je jednoznačným oceněním naší společné práce v uplynulých letech a já za to jsem všem kolegům vděčný. Věřím, že předáme významné a do značné míry jedinečné kompetence v oblasti vývoje softwaru,“ uvedl František Brtna, dosavadní majitel Spark Tech Net.

Zároveň doufá, že akvizice skupině přinese příležitosti pro budoucí růst. „Společně začínáme pracovat na vybudování silného hráče na trhu moderních sítí nové generace,“ dodává Brtna.

„Naší společnou úlohou nyní bude pomocí jejich technologií a know-how se dostat k dalším zákazníkům,“ říká Budník.

Spark Tech Net bude postupně zcela začleněn do společnosti Síť skupiny Thein.

Fond J&T Thein SICAV, který vznikl loni v říjnu, z 65 procent vlastní technologický expert Budník, zbylých 35 procent patří J&T Private Equity Group. Do jeho portfolia také patří společnosti Síť, Ponec, Cotring, Aitcom a další.

Reklama

Doporučované