Hlavní obsah

Když je benzin skoro za 50: Zásilkovna zdražuje svou základní službu

Foto: Seznam.cz

Vozidla Zásilkovny.

Reklama

Zásilkovna od května zvýší cenu doručování na výdejnu o desetikorunu

Článek

Logistická firma Zásilkovna zvýší od 2. května cenu doručování mezi fyzickými osobami na výdejní místo o deset korun na 79 Kč. Naopak doručení na adresu zlevní o šest korun na 109 Kč. Důvodem úpravy cen jsou hlavně rostoucí ceny pohonných hmot. Vyplývá to z údajů firmy.

„Důvodem pro úpravu cen u služby Mezi námi jsou dlouhodobě se zvyšující ceny vstupů, zásadní navýšení ceny pohonných hmot a také požadavky na úpravu cen ze strany našich obchodních partnerů,“ řekl ČTK generální ředitel Zásilkovny Zdeněk Prchlík.

Poplatek za dobírku se nově sjednotí na 23 Kč, což byla cena za službu při dodání na adresu. Při dodání do výdejního místa dobírka dosud vyšla na 19 korun.

Zásilkovna rovněž od května spustí službu doručení nadrozměrných zásilek do deseti kilogramů, a to jak na výdejní místa, případně Z-Boxy, tak na adresu v rámci služby Zásilkovna domů. U Z-Boxů bude limitovaná velikostí největší schránky. Doručení nadrozměrné zásilky na výdejní místo vyjde na 119 Kč, na adresu pak na 149 korun.

Zásilkovna provozuje v ČR přes 5 300 výdejních míst a spolupracuje s 32 tisíci internetovými obchody. Loni přepravila 73,2 milionu zásilek.

Reklama

Související témata:

Doporučované