Hlavní obsah

Musk vyhrožuje Twitteru, že zruší smlouvu o převzetí firmy

Foto: Shutterstock.com

Musk za Twitter nabídl 44 miliard dolarů (asi bilion korun). Ilustrační foto.

Reklama

Nejbohatší muž světa varoval, že může odstoupit od smlouvy o převzetí sociální sítě Twitter. Stále se dožaduje dalších informací o počtu falešných účtů. Akcie firmy reagují poklesem.

Článek

Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk varoval, že by mohl odstoupit od smlouvy o převzetí internetové společnosti Twitter, za kterou nabídl 44 miliard dolarů (zhruba bilion Kč). Jeho právní zástupce uvedl, že Twitter odmítá žádosti o poskytnutí údajů ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Dodal, že takový postup je porušením podmínek dohody a že Musk si vyhrazuje právo ji zrušit.

Akcie Twitteru na tyto informace reagovaly více než pětiprocentním poklesem. Musk už minulý měsíc uvedl, že dohoda o převzetí Twitteru je dočasně pozastavena a že čeká na údaje ohledně podílu falešných a spamových účtů.

V pondělním dopise podepsaném Muskovým právním zástupcem Mikem Ringlerem se podle serveru CNBC píše, že Twitter upírá Muskovi právo na získání údajů o falešných a spamových účtech, čímž porušuje podmínky dohody o převzetí.

Musk se na převzetí společnosti Twitter dohodl v dubnu. Slíbil, že podnik ozdraví, zvýší počet uživatelů a umožní větší svobodu slova. Za jednu ze svých priorit označil vymýcení automatického rozšiřování spamů.

Musk je nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku zhruba 211 miliard dolarů (téměř pět bilionů Kč).

Reklama

Doporučované