Hlavní obsah

Na sítích „frčí“ nové podvody. Prozkoumejte je, ať na ně nenaletíte

Foto: Shutterstock.com/frank_peters

Podvodníci jsou stále sofistikovanější a dokáží takřka dokonale napodobit způsob komunikace důvěryhodných organizací, za něž se vydávají.

Reklama

Kyberpodvodníci se těší na další sklizeň. Povánoční výprodeje jsou pro ně ideálním časem pro podvodné útoky na kupující podobně jako období před Štědrým dnem. Podívejte se na jejich triky, abyste věděli, čemu se vyhnout.

Článek

Češi mohou očekávat další vlnu podvodných zprávy a výzev. Kamenné i internetové obchody brzy rozjedou povánoční výprodeje a to je ten pravý čas na to nedat si při doručování balíků pozor a spadnout do sítě kybepodvodníků.

Ti si právě tyto hektické okamžiky vybírají pro nejsilnější „kobercové nálety“ v podobě podvodných mailů, SMS zpráv, výzev k vyplnění dotazníku či rafinované osobní komunikaci pomocí Messengeru či WhatsAppu.

Redakce SZ Byznys pro vás shromáždila aktuální nejčastější podvody, které se objevují v českém kyberprostoru. Projděte si je, ať je odhalíte a nenecháte se tak obrat o peníze, citlivá data či údaje z počítače. (Pro snadnější procházení galerií klikněte na poslední fotku v náhledu ukazující počet dalších snímků, pozn. red.).

Reklama

Doporučované