Hlavní obsah

O2 a T-Mobile nefungovala síť. Důvod zatím neznají

Foto: Shutterstock.com/PureSolution

Podle operátorů jsou služby opět v provozu.

Reklama

Operátoři se dnes potýkali s výpadky na Liberecku a Královéhradecku. Výpadek služeb trval v řádech desítek minut, v současné chvíli by zákazníci problémy se signálem mít už neměli.

Článek

Dnes kolem poledne došlo na Liberecku a Královéhradecku k výpadkům signálu, které zaznamenali především zákazníci O2.

„Někteří naši zákaznici v části východních a severních Čech mohli dnes kolem poledne zaznamenat problémy s dostupností některých našich mobilních služeb. V tuto chvíli jsou již služby plně funkční. Za vzniklé potíže se velmi omlouváme. Příčiny výpadku i jeho dopad na počet zákazníků analyzujeme,“ sdělila pro SZ Byznys tisková mluvčí O2 Kateřina Mikšovská. Výpadky byly podle ní individuální a trvaly několik desítek minut, přibližně hodinu.

Kvůli sdílení sítě se však omezení služeb netýkalo pouze zákazníků O2, ale i klientů T-mobilu. „Jde o síť, kterou s T-mobilem sdílíme, takže oni měli stejné potíže jako my,“ dodala Mikšovská.

Její slova potvrdila i mluvčí T-mobile Zuzana Svobodová s tím, že v současné době jsou služby opět funkční. Podobně jako O2 i T-mobile vyhodnocuje důvody, proč k výpadku došlo, stejně jako počet zasažených klientů.

Připravujeme podrobnosti

Reklama

Doporučované