Hlavní obsah

Vítkova CPI Property Group loni zvýšila provozní zisk i hodnotu nemovitostí

Foto: ČTK

CPI Property Group

Reklama

Realitní společnost CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka loni zvýšila konsolidovaný provozní zisk EBITDA o více než šest procent na 360 milionů eur (8,8 miliardy Kč). Hodnota jeho nemovitostí pak stoupla o čtvrtinu.

Článek

CPI Property Group, která je největším vlastníkem nemovitostí v Česku, v tiskové zprávě informovala, že v roce 2021 stoupla hodnota jejího nemovitostního portfolia o 27 procent na 13,1 miliardy eur (přes 319 miliard Kč). Výsledky jsou neauditované, podrobnou zprávu podnik zveřejní 31. března.

Generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček uvedl, že loňské hospodaření odráží solidní kondici realitního trhu ve střední Evropě. Ke zlepšení podle něj přispěly i kroky managementu, firma ale těžila i ze své kapitálové struktury.

Čistý příjem z obchodních činností se zvýšil zhruba o 11 procent na 384 milionů eur. Čistý příjem z pronájmů se zásluhou akvizic zvýšil o sedm procent na 363 milionů eur, bez akvizic by růst činil 3,3 procenta.

Objem zajištěného dluhu se na celkovém zadlužení do konce roku snížil na 27 procent, zatímco na konci roku předchozího činil 29 procent.

CPI Property Group

- je největším vlastníkem nemovitostí v Česku

- v tuzemsku vlastní 15 obchodních center, dále kancelářské budovy či hotely

- v roce 2021 předběžně zvýšila konsolidovaný provozní zisk EBITDA o více než šest procent na 360 milionů eur (8,8 miliardy Kč)

- firma vlastní nemovitosti v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii

- CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem

- majoritním vlastníkem je Radovan Vítek s podílem více než 87 procent

Reklama

Doporučované