Hlavní obsah

Z internetu na hodinu zmizel zelený mimozemšťan. Alza měla výpadek

Foto: internetové stránky Alza.cz

ilustrační foto.

Reklama

Na hodinu dnes zmizel z internetu známý zelený mimozemšťan. Česká e-shopová jednička – společnost Alza měla totiž výpadek kvůli technické chybě.

Článek

Horší období pro výpadek těžko najít. V době největšího předvánočního náporu spadl Alze na hodinu web. Na vině byla podle tiskové mluvčí Daniely Chovancové technická chyba. Na webových stránkách nebylo možné v době výpadku zboží objednávat ani prohlížet.

„Na našich stránkách Alza.cz došlo kolem 16. hodiny k několikaminutovému výpadku z důvodu technické chyby. Ta je již odstraněna a vše by mělo fungovat správně. Omlouváme se všem zákazníkům za vzniklé komplikace,“ okomentovala Chovancová.

Na výpadek upozorňovali jednotliví zákazníci například na Twitteru.

Výpadek největšího internetového prodejce nastal přesně týden před Štědrým dnem. Jak ale ve vyjádření pro SZ Byznys řekla tisková mluvčí, nápor zákazníků výpadek nezpůsobil, šlo pouze o technickou chybu v rámci správy webu.

Hodinové „okno“ přišlo v den, který je pro velkou část internetových zákazníků ten poslední, kdy mohou nakoupit vánoční dárky a být si jistí, že zboží do Štědrého dne dorazí. Takové termíny totiž garantují jak velká část českých e-shopů, tak samotní dopravci.

„Lidem doporučujeme objednávat dárky s doručením na domácí adresu do pátku 17. prosince, aby e-shopy měly dostatek času zboží zabalit a vyskladnit tak, aby došlo k předání balíku do přepravy GLS v pondělí 20. prosince. V tom případě stihneme provést standardně i druhý bezplatný pokus o doručení, když není příjemce zastižen. Při přímém objednání přepravy do výdejního místa GLS ParcelShop je možno dát balík do přepravy až o dva dny později, tj. 22. prosince,“ řekl například Pavel Včela, ředitel GLS Česká republika.

Reklama

Doporučované