Hlavní obsah

Elon Musk letos zchudl o více než 100 miliard dolarů

Foto: Naresh111, Shutterstock.com

Elon Musk.

Reklama

Hodnota majetku amerického podnikatele a šéfa automobilky Tesla Elona Muska se od začátku roku snížila o více než 100 miliard dolarů (zhruba 2,4 bilionu Kč). Na vině je především pokles ceny akcií Tesly, uvedla agentura Bloomberg.

Článek

Podle indexu miliardářů agentury Bloomberg se během pondělí hodnota Muskova majetku snížila o 8,6 miliardy na 169,8 miliardy USD (zhruba čtyři biliony Kč). Proti začátku roku tak byla nižší o 100,5 miliardy dolarů. Musk nicméně zůstává nejbohatším člověkem na světě.

Akcie Tesly tvoří hlavní část Muskova majetku. Jejich cena v pondělí klesla téměř o sedm procent a uzavřela na 167,87 USD, nejníže od listopadu 2020. Od začátku roku se tak hodnota akcií Tesly propadla o 52 procent. Automobilka se nyní potýká mimo jiné s negativními důsledky koronavirových restrikcí v Číně, která je jejím největším trhem mimo Spojené státy.

Jedenapadesátiletý Musk nedávno dokončil převzetí internetové společnosti Twitter za 44 miliard dolarů a zahájil v této firmě dramatické změny, včetně propuštění poloviny zaměstnanců. To mezi investory vyvolává obavy, zda Musk příliš nerozptyluje svou pozornost a zda se dostatečně věnuje řízení Tesly.

Musk po dokončení převzetí Twitteru rozpustil jeho devítičlennou správní radu a stal se jediným ředitelem podniku. Minulý týden nicméně podle agentury Reuters uvedl, že hodlá snížit množství času, který Twitteru věnuje, a najít pro něj nového šéfa.

Reklama

Související témata:

Doporučované