Hlavní obsah

Twitter se brání nepřátelskému převzetí Muskem, nasadil „jedovatou pilulku“

Foto: Profimedia.cz

Nejbohatší člověk světa Elon Musk již ve společnosti Twitter vlastní podíl 9,2 procenta.

Reklama

Správní rada společnosti Twitter jednomyslně schválila plán, který by umožnil stávajícím akcionářům koupit akcie s výraznou slevou, aby se rozředily podíly nových investorů. Chce tak zamezit převzetí společnosti Elonem Muskem.

Článek

Správní rada Twitteru dnes přijala opatření platné jeden rok, jehož prostřednictvím se brání nepřátelskému převzetí společnosti miliardářem Elonem Muskem, napsala agentura Bloomberg.

Šéf společnosti Tesla a nejbohatší člověk na světě dříve nabídl odkoupení provozovatele sociální sítě za více než 43 miliardy dolarů (972,2 miliardy Kč). Vlastní v něm už podíl 9,2 procenta.

V reakci správní rada společnosti dnes jednomyslně schválila plán, který by umožnil stávajícím akcionářům koupit akcie s výraznou slevou, aby se rozředily podíly nových investorů.

Tato metoda, jež se ve světě financí označuje jako „jedovatá pilulka“, naznačuje, že Twitter bude s Muskem bojovat, aby zabránil nepřátelskému převzetí, uvádí mimo jiné The Guardian.

V platnost by plán vstoupil, pokud by některý z akcionářů získal více než 15 procent společnosti v rámci transakce, kterou neschválila správní rada.

Opatření má trvat do 14. dubna 2023. Správní rada Twitteru plán přijala, aby získala čas, napsala agentura Bloomberg s odvoláním na obeznámený zdroj. Chce mít prostor pro analýzu a vyjednávání. Není tedy vyloučené, že Muskovu nabídku nakonec přijme.

Musk, nejbohatší člověk světa, ve čtvrtek uvedl, že v případě neúspěchu své nabídky má plán B, odmítl jej ale upřesnit.

Reklama

Související témata:

Doporučované