Hlavní obsah

Z domova pracujeme více, myslí si zaměstnanci. Omyl, tvrdí šéfové

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Zhruba 87 procent zaměstnanců se domnívá, že jsou při práci z domova přinejmenším stejně výkonní jako v kanceláři. Zhruba 80 procent vedoucích pracovníků ale s tímto názorem nesouhlasí.

Článek

Velký průzkum společnosti Microsoft, kterého se zúčastnilo přes 20 000 lidí z 11 zemí, ukázal, že se zaměstnanci a jejich šéfové zásadně rozcházejí v názorech na produktivitu při práci z domova.

Šéf Microsoftu Satya Nadella stanici BBC řekl, že tento rozpor je zapotřebí vyřešit, protože návrat k pracovním návykům z doby před příchodem pandemie covidu-19 je nepravděpodobný. „Musíme překonat to, co označujeme jako ‚paranoiu produktivity‘, protože veškerá dostupná data ukazují, že přes 80 procent jednotlivců má pocit, že jsou produktivní, zatímco jejich vedení si myslí, že produktivní nejsou,“ řekl.

Podle Nadelly nyní zaměstnavatelé čelí pravděpodobně největší změně ve způsobu práce v historii. Stejný názor zastává i Ryan Roslansky, což je šéf internetové profesní sítě LinkedIn, kterou Microsoft vlastní.

Nadella upozornil, že v době akutního nedostatku pracovní síly je pro Microsoft i ostatní zaměstnavatele obtížné získat, namotivovat a udržet si potřebné pracovníky. Zaměstnanci Microsoftu mohou standardně pracovat z domova 50 procent pracovní doby. Pokud chtějí z domova pracovat větší část pracovní doby, musejí získat souhlas nadřízených.

Reklama

Související témata:

Doporučované