Hlavní obsah

Žaluzie z Hané dobyly svět, majitelé se stali podnikateli roku na Olomoucku

Foto: EY Podnikatel roku

Ladislav Vrána a Jiří Nesvadbík (třetí a čtvrtý zleva), držitelé titulu EY Podnikatel roku 2021 Olomouckého kraje.

Reklama

Rodinný podnik v Kralicích na Hané týdně vyrobí 2 000 žaluzií, ročně dosahuje obratu půl miliardy korun. Žaluzie prodává již 30 let, a to do celého světa. Majitelé firmy se na Olomoucku stali Podnikateli roku 2021.

Článek

Oproti minulému ročníku se počet účastníků soutěže EY Podnikatel roku v Olomouckém kraji zdvojnásobil. Porota, jíž předsedal držitel titulu Podnikatel roku 2020 Josef Průša, tak letošního držitele krajského titulu nevybírala snadno. Nakonec zvolila majitele rodinného podniku Neva Žaluzie z Kralic na Hané.

„Významným hodnotícím kritériem při výběru vítěze je přístup podnikatelů k udržitelnému podnikání. Pánové Nesvadbík a Vrána ukazují, jak lze podnikat světově a udržitelně zároveň. Na špičce svého oboru jsou rovněž v oblasti automatizace výroby. Do budoucna plánují předat firmu dětem a já držím palce, ať se jim generační výměna rovněž povede,“ popřála vítězům Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

Za nás je ocenění velkou poctou i překvapením.
Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána, držitelé ceny EY Podnikatel roku Olomouckého kraje

„Za nás je ocenění velkou poctou i překvapením. Tím spíše, že jsme uspěli v tak silné konkurenci, která se neschází každý rok. Určitě je to i závazek do dalšího období, abychom pokračovali ve stejných šlépějích, stále jako rodinná firma, která má podporu a uznání ostatních,“ uvedli krátce po převzetí ocenění Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána.

Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána založili v Kralicích na Hané malou firmu na montáž žaluzií hned po revoluci. Postupem času začali vyrábět vlastní vertikální žaluzie, markýzy a sítě proti hmyzu.

S rozmachem kancelářských prostor se postupně dostali až k výrobě venkovních žaluzií a látkových rolet, které dnes tvoří hlavní sortiment firmy.

Vyrábí na nejmodernějších strojích současnosti, pyšní se také vlastní práškovou lakovnou, která zajišťuje rychlý a kvalitní výrobní proces. Mají vlastní vývojové středisko i 3D tiskárny.

Již 30 let se společnost Neva řadí k předním českým výrobcům stínící techniky a žaluzie z Hané lze najít na budovách po celé Evropě i v náročném podnebí Blízkého východu.

Soutěž má letos díky pandemickým opatřením i další, výjimečný rozměr. „Letošní udělení titulu Podnikatel roku Olomouckého kraje má pro mě zvláštní význam. Oceňujeme totiž ty, kteří zvládli podnikat a prosperovat v době, která byla mimořádně obtížná. Uznání a poděkování si však zaslouží všichni podnikatelé, kteří celospolečenská omezení zvládli a dokázali svoje firmy i živnosti z nelehké situace vyvést,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

EY Podnikatel roku

Vítězové regionálních kol EY Podnikatele roku 2021:

Tomáš Čupr (Rohlik.cz) a Václav Navrátil, Martin Dienstbier (DIANA Biotechnologies)

Martin Cígler (Solitea)

Daniel Večeřa a Petr Res (HP Tronic)

Filip Dušek, Elroz Invest

Jiří Kůs, Lucie Konečná (NanoSpace)

Pavel Hrstka (CityZen)

Karel Kadlec (CarTec)

Ladislav Vrána a Jiří Nesvadbík (Neva Žaluzie)

Seznam Zprávy jsou mediálním partnerem soutěže EY Podnikatel roku.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2021 České republiky budou vyhlášeny 1. března 2022. Seznam Zprávy jsou mediálním partnerem soutěže.

Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2022 a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

Reklama

Doporučované