Hlavní obsah

El Pistolero dotančil. Cyklista Alberto Contador ukončí kariéru

Contador dokázal ovládnout všechny tři velké třítýdenní závody - Giro, Vueltu i Tour de FranceVideo: Reuters

 

Reklama

Španělský cyklista Alberto Contador se s fanoušky rozloučí na domácí půdě. Jeho posledním závodem bude Vuelta.

Článek

El Pistolero už další titul na Tour de France nepřidá. Španělský cyklista Alberto Contador se s profesionální cyklistikou po sezóně rozloučí. Naposledy se představí na domácí Vueltě.

„Říkám to šťastně a beze smutku. Dobře jsem to promyslel a myslím, že se nejde lépe rozloučit než na domácím závodě ve své zemi,“ řekl Contador ve videu na svém Instagramu.

Cyklista známý svým tancem v pedálech ovládl dvakrát v letech 2007 a 2009 nejslavnější etapový závod Tour de France. O třetí titul z roku 2010 přišel kvůli pozitivnímu testu na clenbuterol. Dopingový škraloup je tak stínem na jeho jinak veleúspěšné kariéře.

Jako jeden ze šesti závodníků v historii ovládl všechny tři velké třítýdenní závody - Giro, Vueltu i Tour de France. Stačilo mu k tomu navíc jen patnáct měsíců mezi roky 2007 a 2008.

Letos sbíral hlavně druhá místa, třeba na Paříž-Nice nebo Kolem Katalánska. S Tour se letos rozloučil devátým místem. Jakou formu si schoval pro španělské fanoušky, uvidíme v srpnu a září na jeho poslední Vueltě.

Reklama

Doporučované