Hlavní obsah

Eliáš neodjel s hokejovou dvacítkou do Finska, místo toho šel v USA na koncert Taylor Swift

Patrik Eliáš chyběl na střídačce juniorské reprezentace. Kvůli koncertu Taylor Swift.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Od začátku června plní bývalý útočník Patrik Eliáš roli asistenta trenéra hokejové reprezentace do dvaceti let. S juniorským výběrem však neodcestoval na přípravné utkání do Finska. Místo toho šel s rodinou v New Jersey na koncert populární zpěvačky Taylor Swift.

Článek

V červnu to vypadalo, že je bývalý hokejista Patrik Eliáš ze své nové funkce nadšený. Po svůj bok si ho na střídačku reprezentace do dvaceti let vybral Václav Varaďa, se kterým se Eliáš zná od mládí.

„Chci být pevnou součástí týmu a dělat maximum pro to, abychom odváděli jako trenéři dobrou práci a pomohli klukům. První zkušenost z tréninkového kempu je pro mě hodně pozitivní. Všechno mě bavilo, navíc s Vencou Varaďou se známe od patnácti,” řekl koncem června Eliáš serveru sport.cz.

Česká juniorská reprezentace směřuje svou sezonu každoročně ke světovému šampionátu, který se koná na přelomu roku. A před ním nemá mnoho příležitostí ke srazům. Jednou z příprav je dvojzápas ve Finsku. V prvním zápase podlehl český výběr v pondělí Finům vysokým rozdílem 3:9. A Eliáš na střídačce chyběl, v době zápasu s Finskem bývalý český reprezentant sdílel na Instagramu příspěvky z koncertu populární zpěvačky Taylor Swift.

Foto: Patrik Eliáš

Tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund vysvětluje situaci tím, že Eliáš řeší v zámoří rodinné záležitosti. „Nevím, jestli to je dovolená. Má své soukromé záležitosti, které potřebuje dořešit," odpověděl Zikmund na otázku, zda se dá koncert považovat za rodinnou záležitost.

Ačkoliv není Eliášova absence proti regulím realizačních týmů reprezentace, je přinejmenším překvapivá Do Finska vyrazil český tým v silném složení, a to včetně Martina Nečase, Martina Kauta a Jakuba Škarka. Právě i jim mohl držitel Stanleyova poháru předat zkušenosti, o kterých po svém jmenování do funkce mluvil.

Další sraz má juniorská reprezentace na plánu v srpnu. Od 20. do 28. srpna odehraje Turnaj čtyř zemí ve Švédsku. Je tak otázkou, jestli Eliáš nemohl přesunout řešení rodinných záležitostí mezi přípravná utkání ve Finsku a turnaj ve Švédsku. A koncert Taylor Swift mohl stihnout také, v USA koncertuje přes celé prázdniny a dokonce i na podzim.

Reklama

Související témata:

Doporučované