Hlavní obsah

Elon Musk zveřejnil na svém twitterovém účtu video tunelu, který povede pod Los Angeles

Video ukazuje zrychlený pohled na vnitřek tunelu.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Video, které sdílel zakladatel společnosti The Boring Company Elon Musk, ukazuje zrychlený pohled na vnitřek tunelu. Ten byl vybudován pod Los Angeles a v budoucnu by měl sloužit k rychlému transportu lidí z jednoho konce města na druhý. Výtah bude jezdit trasu dlouhou dva kilometry a pohybovat by se měl rychlostí až 150 km/h. Projekt by měl být hotov do 10. prosince 2018.

Článek

Elon Musk v sobotu sdílel video z podzemního tunelu, na kterém pracuje The Boring Company v Los Angeles.

Záběry, které Elon Musk nahrál na svůj twitterový účet, ukazují zrychlený pohled na vnitřek tunelu, který firma vybudovala pod městskou částí Hawthorne náležící k Los Angeles.

Soukromá společnost The Boring Company propaguje své plány, které by napomáhaly vysokorychlostnímu cestovaní mezi městy. Právě tunely by podle zakladatele společnosti Elona Muska měly vyřešit problém rychlejšího přemisťování z jednoho místa na druhé.

Počáteční zkušební tunel, který se nachází v Hawthorne v Kalifornii, se používá k výzkumu a vývoji tunelových a hromadných dopravních systémů společnosti The Boring Company.

Celá trasa tohoto zkušebního tunelu má dva kilometry. A výtah by se měl pohybovat rychlostí kolem 150 km/h.

První část tunelu Hawthorne, včetně stanice O‘Leary, bude dokončena do 10. prosince 2018.

Účelem tohoto projektu je ukázat, že takové tunely lze budovat v malých hloubkách, aniž by bylo nutno zasahovat do stávajících budov, ať už jsou to domy, kancelářské budovy nebo maloobchodní parkoviště.

Jako vizi do budoucnosti si firma dává za cíl vybudovat v suterénu každé kancelářské budovy takový výtah, který by umožnil velmi rychlé dojíždění.

Vzhledem k neuvěřitelně vysoké poptávce jsou prohlídky testovacím tunelem Hawthorne pouze na pozvání.

Reklama

Doporučované