Hlavní obsah

Elvis je všude, radují se australští fanoušci krále rokenrolu

Fanoušci Elvise Presleyho se sjíždějí v australském městečku ParkesVideo: Reuters

 

Reklama

Stovky fanoušků krále rokenrolu Elvise Presleyho vyrážejí na tradiční festival v Parkes. Na australský venkov jedou vlakem a po cestě zpívají, hýbou boky a hrají na kytary - stejně jako to dělal Elvis.

Článek

Australané letos pořádají už 26. ročník festivalu na počest slavného zpěváka Elvise Presleyho. Vyrážejí ze Sydney na 357 kilometrů dlouhou cestu do venkovského města Parkes. Speciální vlakový spoj, kterým tradičně cestují, nese příznačné jméno „Elvis Express”.

Po cestě se nadšenci baví napodobováním krále rokenrolu - oblékají se do kostýmů, nasazují si paruky, hýbou se v bocích a zpívají. V repertoáru samozřejmě nechybí Elvisovy největší hity - a předvést se nestydí ani ti nejstarší zpěvákovi fanoušci a fanynky.

„Co je lepší než naskočit do Elvisova expresu a setkat se tam s každým, kdo je také Elvis? Elvis je prostě všude! Dneska jsme vlastně dost slavní,” svěřuje se účastník festivalu Andrew Duncan.

Pořadatelé očekávají, že festival letos přiláká do Parkes zhruba 25 000 lidí, což více než zdvojnásobí počet obyvatel městečka. Na slavnosti, která potrvá do neděle, bude k vidění i výstava artefaktů ze života Elvise Presleyho.

Reklama

Související témata:

Doporučované