Hlavní obsah

Emoce k tenisu patří a holky nemusí být za každou cenu kamarádky, říká kapitán fedcupového týmu Pála

Rozhovor s trenérem fedcupové reprezentace Petrem Pálou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

České tenistky o víkendu zdolaly Švýcarky a přes první kolo Fed Cupu hladce postoupily do semifinále. A to už podesáté v řadě. Tam na Česko čekají domácí Němky s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou.

Článek

Do sobotního zápasu nakonec nemohla nastoupit česká jednička Karolína Plíšková, kterou ve druhém singlu prvního hracího dne zastoupila Barbora Strýcová. „Překvapila mě, hrála opravdu suverénně, i když Benčičová byla mírnou favoritkou,“ říká nehrající kapitán fedcupového týmu Petr Pála. O mnoho napínavější byl úvodní duel čtvrtfinále mezi Petrou Kvitovou a Viktorijí Golubicovou. Petra ovládla první set poměrem 6:2, ten druhý ale ztratila 1:6. „Napínavá pak byla třetí sada, kterou nakonec Petra zvládla,“ míní Pála.

Po vítězství Petry Kvitové nad Belindou Benčičovou pak mohly v neděli Češky slavit postup. Atmosféra v zaplněné O2 areně byla znovu skvělá. „V téhle hale český tenis neprohrává, pokud postoupíme přes Němky, zahrajeme si tu finále,“ říká Pála. On sám je u českého Fed Cupu už od roku 2008, od té doby české tenistky celkem pětkrát ovládly světovou skupinu, letos by to mohlo být před domácím publikem pošesté.

Nad letošním Fed Cupem ale visela otázka atmosféry v českém týmu. Koncem loňského roku se totiž mezi tenistkami řešil spor o trenéra Tomáše Krupu, který od Barbory Strýcové odešel ke Karolíně Plíškové. Napjatá situace mezi dvěma spoluhráčkami je ale podle slov obou dávno zažehnána. A na kurtu nic poznat nebylo.

Podle slov Petra Pály ale není nutné, aby spoluhráčky byly vyloženě kamarádkami. „Musíme si uvědomit, že tenis je individuální sport a že emoce k tenisu patří. Atmosféra v týmu ale byla o víkendu dobrá a věřím, že to tak bude i do budoucna,“ říká.

Semifinálová bitva s Němkami proběhne v dubnu na půdě soupeřek.

Reklama

Související témata:

Doporučované