Hlavní obsah

Ericsson se snaží vrátit do hry o 5G sítě. Zaplatí za to 1,1 miliardy

Foto: Ericsson - Media Kit

Hlavní sídlo společnosti Ericsson ve Švédsku.

Reklama

Švédská společnost Ericsson provedla svou největší akvizici za 10 let. Americkou firmu Cradlepoint koupí přibližně za 1,1 miliardy dolarů. Obchod by měl být uzavřen ještě letos a má rozšířit možnosti 5G sítí u švédského výrobce.

Článek

Švédský výrobce telekomunikačního zařízení Ericsson koupí americkou firmu Cradlepoint, poskytovatele bezdrátových řešení WAN. Dohoda ohodnocuje Cradlepoint na 1,1 miliardy dolarů (24,8 miliardy Kč) a je největší akvizicí Ericssonu za více než deset let, napsala agentura Reuters.

Ericsson v prohlášení uvedl, že Cradlepoint rozšíří jeho současnou nabídku v oblasti sítí páté generace (5G). Generální ředitel Ericssonu Börje Ekholm již několikrát uvedl, že akvizice jsou nedílnou součástí strategie firmy v oblasti sítí 5G.

Transakce by měla být dokončena ještě v letošním roce. Cradlepoint se stane dceřinou společností Ericssonu.

Firma Cradlepoint byla založena v roce 2006. Má více než 650 zaměstnanců a poskytuje firmám bezdrátový síťový software a hardware. Loňské tržby činily 135 milionů dolarů.

Ericsson, finská Nokia a čínská společnost Huawei Technologies jsou hlavními konkurenty na trhu s technologií pro sítě 5G.

Trh 5G se však stal součástí politického boje, protože USA již delší dobu obviňují Huawei z krádeží technologií a špionáže pro vládu v Pekingu, což Huawei odmítá. Washington firmu vyloučil z budování sítí 5G a ke stejnému postupu se snaží přimět také své spojence.

Reklama

Doporučované