Hlavní obsah

Eurovize vyhlíží českého zástupce, uspět může i Mikolas Josef

Mikolas Josef v pořadu Slavní.Video: Veronika Farářová

 

Reklama

Nový ročník hudební soutěže Eurovision Song Contest je pro Českou republiku oproti těm předchozím rozdílný. Po deseti letech se koná i národní kolo. V jeho finále je šest interpretů. Mimo jiné i Mikolas Josef.

Článek

„Přišlo nám 400 písniček z celého světa a docela dost právě i od českých interpretů. Řekli jsme si, že bychom jich tím pádem rádi odprezentovali víc. Vybrali jsme tedy šest nejlepších. Je vidět, že čeští interpreti mají zájem vstoupit do Eurovision Song Contest,“ říká kreativní producent Jan Potměšil.

Pro svoje favority může hlasovat kdokoliv, kdo si stáhne aplikaci Eurovision.tv. Dát může potom každý jenom jeden hlas. Kromě diváků přes aplikaci bude o vítězi rozhodovat také odborná porota - deset zpěváků minulých ročníků z různých zemí. Kdo v součtu získá nejvíc bodů, bude Českou republiku reprezentovat v květnu v Lisabonu. Výsledky budeme znát po 22. lednu.

„Vítězi potom začne masakr. Bude se připravovat na vystoupení v Lisabonu, začne Eurovision tour, chceme navštívit šest zemí, kde se budou konat Eurovision party a koncerty. Zároveň začne příprava a tisk materiálů, budou se vybírat kostýmy, přijde focení a případné doladění videoklipů,” doplňuje Jan Potměšil.

O divácké hlasy se za Českou republiku ucházejí zpěvačky Eva Burešová a Debbi, kapely Doctor Victor a Eddie Stoilow a zpěváci Pavel Callta a Mikolas Josef. „Hudba není závod. Důležitý je charakter a zůstat sám sebou,” říká Mikolas Josef, který o své účasti promluvil v pořadu Slavní. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

O pravidlech národního kola Eurovize mluví pro Seznam Zprávy kreativní producent Jan Potměšil.Video: Dominika Nováková

Reklama

Doporučované