Hlavní obsah

Eva Burešová promluvila o šikaně: Iniciátorkou byla učitelka. Pak se přidaly i děti

Magazín Slavní: Herečka Eva Burešová promluvila o šikaně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Šikana je definována jako úmyslné a opakované fyzické i psychické ubližování slabšímu jedinci silnějším jedincem nebo skupinou. A právě tím si prošla zpěvačka a herečka Eva Burešová. Proto se dnes snaží pomáhat lidem, kteří prožili nebo prožívají to stejné.

Článek

„Věčně opakuju lidem na Instagramu, ať mi píšou tyhle věci, pokud mají pocit, že jim já můžu pomoct. Nebo, pokud se potřebují jenom vyzpovídat, ať mi také napíšou. Protože vím, že i já jsem to v jednu chvíli potřebovala,“ zavzpomínala na období základní školy, kde jí bylo ubližováno. O to horší je, že iniciátorkou byla učitelka. Pak se přidaly i děti.

„Já mám vlastně svůj pocit klidu, protože jsem dokázala to, v čem mě podceňovali. Mám takový pocit satisfakce.“

Přesto ale ví, že šikana ovlivnila celý její život: „Řeším některé situace jinak, než si myslím, že bych je řešila, kdybych šikanu nezažila. Mám pořád vnitřní pocit, že mě nikdo nemá rád a že v tom, co dělám, nejsem dost dobrá, protože mi to tam denně někdo říkal.“

Co v takové situaci radí psycholog a jak chce Eva pomáhat dalším obětem šikany? To se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované