Hlavní obsah

Eva Holubová: „Kladný hrdina je někde mezi námi, Havel taky nespadl z nebe"

V centru: Eva Holubová a Nikola Čechová. Podívejte se na celý rozhovor.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Herečka Eva Holubová má za sebou řadu filmových a divadelních rolí. V dalším díle pořadu V centru zavzpomínala na natáčení Pelíšků, kde v roli učitelky oznamuje rodičům, že se mezi dětmi rozmohla sprostá slovíčka, ale i na legendární scénu s Jaroslavem Duškem.

Článek

„Když se na to koukám, vrací se mi nálada z natáčení, během kterého došlo k důležitým lidským setkáním,“ říká Holubová a jmenuje především herečku Stellu Zázvorkovou.

Za roli ve filmu Ene bene získala Českého lva, na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku, který založil americký herec Robert de Niro, obdržela cenu za roli ve filmu Účastníci zájezdu. V té době bulvár psal, že jí ocenění zařídili Miloš Forman a Václav Havel.

Eva Holubová vzpomíná na jednu z legendárních scén ve filmu Pelíšky.Video: Seznam Zprávy

„Nejdřív mi to bylo líto, ale pak mi to nepřišlo tak špatné. Když jsem si představila, jak Forman přijde za Robertem de Nirem a řekne: ‚Moje kamarádka Eva Holubová tady má film, nemůžeš jí dát cenu?‘ A on se na něj podívá a řekne: ‚Jdeš pozdě, to už jí koupil Václav Havel‘,“ vypráví herečka v rozhovoru s moderátorkou Nikolou Čechovou.

Mezi témata, o kterých by se podle ní mělo více mluvit, patří ekologie, charita a politika: „Politika není sprosté slovo, lidé by se o ni měli zajímat a mluvit o tom. Já bych se na to ráda vykašlala, znám spoustu lepších témat, ale co mám dělat, když podle zákonů těch politiků budu žít?“

Její profil na Instagramu sleduje přes 80 tisíc lidí. Cítí se jako influencerka? Chybí podle ní v Česku Václav Havel? A proč ji a Bohumila Klepla obsazují do role manželů v krizi? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu. Sledujte Seznam Zprávy i na našem Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované