Hlavní obsah

Exkluzivně: Premiéra nového klipu Anny K. Pusťte si song Až mě zachráníš

Premiéra: Pusťte si jako první nový klip Anny K.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zpěvačka Anna K. představuje videoklip k písni Až mě zachráníš. Poprvé jej můžete vidět právě na webu Seznam Zprávy.

Článek

Anna K. měla původně ideu, že natočí jednoduché video, ve kterém vystoupí pouze sama s kapelou. Režisér Tomáš Bláha ji nakonec přesvědčil, že by bylo škoda nepřidat emotivní situace, o kterých je text písně.

„Ta skladba se dá přenést na spoustu životních momentů. Pro mě je v ní nejsilnější sdělení, že i když je člověk ve velmi těžké životní situaci, tak kontakt s milovanou osobou, nejen ten duchovní, ale hlavně fyzický, může mít až uzdravující účinek. Zpívám ‚když tě objímám, nejsi sám’, a o tom to celé je. Pocit, když někdo obejme partnera nebo klidně i kamaráda, vzbuzuje alespoň ve mně pocit bezpečí, důvěry a víry, že všechno bude zase dobré,” říká zpěvačka.

A právě téma fyzického kontaktu, který může člověka zachránit, zaujalo i režiséra Bláhu. „Do prostřihů mezi hrající muzikanty jsem se rozhodl zasadit situace, ve kterých se lidé začnou mít zase rádi. Nejde o žádný příběh, pouze o momenty, do kterých vcházíme, když to není dobré, a opouštíme je, když je opět všechno v pořádku. Ten song je pro mě o tom, dát někomu šanci mít se opět rád,” popisuje režisér.

Anna K. videoklip natočila poprvé ve své kariéře s kapelou, která ji už od 90. let doprovází. „Jsem ráda, že mám konečně kapelový klip, navíc na písničku, která skvěle funguje právě na koncertech,“ říká Anna K., kterou v létě čeká festivalová sezona a účast na putovních Létofestech.

Aktuální album Světlo vznikalo v osvědčeném tandemu s jejím životním partnerem a producentem Tomášem Varteckým. Jednou skladbou přispělo legendární duo Zdeněk Svěrák – Jaroslav Uhlíř a na několika aranžích se podílel i Jan P. Muchow, který stál za přelomovou nahrávkou Anny K. Nebe. Finální mix a supervizi měli na starosti britští producenti Steve Lyon a Jay Reynolds.

Jedenáct skladeb, které díky velkému stylovému rozptylu oscilují mezi písničkářstvím, elektronikou, rockem i šansonem, zdobí i několik hostů. Kromě Jaroslava Uhlíře na piano je to i zpěvák Robert Kodym v duetu Milá nebo členové britské kapely Reef.

Reklama

Doporučované