Hlavní obsah

Exkurze po divadle Kalich s Davidem Suchařípou. Při Krysaři se musí vejít hodně lidí na malý prostor

Jak se David Suchařípa připravuje na roli v muzikálu Krysař?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Herce Davida Suchařípu známe hlavně se seriálů, ale je například i jezdcem rallye. My jsme se za ním vydali do divadla Kalich, kde hraje roli ve dvou činohrách: Ani spolu, ani bez sebe a Pro tebe cokoliv, a také v muzikálu Krysař.

Článek

David Suchařípa se do divadla před představením, konkrétně před Krysařerm, musí dostavit asi o hodinu půl dříve, kvůli zkoušce zvuku případně zkoušení dialogů. Hraje Osud. „V Krysaři je to vypravěč, třeba v antických hrách to byl chór, a ten vždycky posouval děj dál. V Krysaři je to zároveň postava, která celou tu věc řídí,” popisuje David Suchařípa.

Při Krysaři se v zákulisí pražského divadla a kolem jeviště, kde je poměrně málo prostoru, musí vejít velký počet lidí. „Protože je tady velká taneční skupina, která prochází celým dějem a mají většinu čísel. Různě se převlékají a připravují se na to. Za scénou je fakt úzký průchod a oni tam musí probíhat a míjejí se mezi sebou. A do toho se musíme vejít my herci sólisti.”

Herec David Suchařípa nám předvedl i prostor pro zvukaře, šatny herců i maskérnu, vzal nás do divadelní kuchyňky a málem i do baru ve foyer. Na zajímavou exkurzi po divadle Kalich se podívejte v reportáži.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované