Hlavní obsah

Exoty hraju vždycky. I v Hasičárně Telecí, prozradil Petr Vančura

Hasičárna Telecí je novým seriálem na Stream.cz.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

15. září přichází na Stream.cz nový komediální seriál s Bolkem Polívkou v hlavní roli. Jmenuje se Hasičárna Telecí a jak už název napovídá, děj se bude odehrávat v obci jménem Telecí. Vedle Bolka si zahrají například Jan Vlasák, Norbert Lichý nebo Petr Vančura.

Článek

A právě Petr Vančura přiblížil, jaké bylo natáčení nového seriálu. Jako obvykle si zahrál postavu, která je tak trošku exot: „Ono to s mým vzhledem ani jinak nejde. Zcela vážnou roli jsem ještě nikdy neměl,“ směje se mladý herec. V seriálu hraje lehce zvláštního mladého myslivce, který je rád sám na hájovně. O to, být členem dobrovolných hasičů, vlastně nestojí. Asi i proto, že se bojí vody. 

Vančura si natáčení krátkometrážního seriálu opravdu užíval. Celkem 12 dní strávil štáb v malé obci kousek za Prahou, kde mu pomáhala téměř celá vesnice. Samozřejmě se zapojili i místní dobrovolní hasiči, kteří si v seriálu dokonce i zahráli: „Reálně při natáčení jezdili na zásahy. Třeba jsme seděli na obědě a oni dostali hlášení a vstali a jeli hasit požár. Ani maso nedojedli. Takže jsme to viděli jako v přímém přenosu, jak to funguje, a já myslím, že oni byli také rádi, že se na vesnici něco dělo a neměli rutinu,“ vypráví Petr Vančura.

I když už si Petr zahrál v mnoha filmech a seriálech, sám se stále považuje za začínajícího herce. Hrát tedy po boku takových jmen, jako jsou Jan Vlasák nebo Bolek Polívka, je pro něj potěšení. A konkrétně s Bolkem to je prý zážitek i mimo kameru: „Rád baví lidi. To máme společné. Ale já jsem si v jeho přítomnosti moc netroufl. Spíš jsem se nechával bavit.“

Vy se Bolkem Polívkou, Petrem Vančurou a ostatními protagonisty můžete nechat bavit už tuto sobotu, kdy má seriál Hasičárna Telecí svou premiéru na Stream.cz

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované