Hlavní obsah

Nejslavnější opilecká jízda policejního důstojníka míří k soudu

Karel Kadlec v opilosti naboural 24 aut na pražských Vinohradech.

 

Reklama

Karel Kadlec byl při loňském incidentu opilý, s alkoholem za volantem měl problémy už dříve. Nyní mu hrozí až tři roky vězení nebo peněžitý trest. Na posun v případu upozornila ČT.

Článek

Žalobci poslali k soudu kauzu bývalého policisty Karla Kadlece, který byl obviněn za loňské nabourání 24 aut na pražských Vinohradech. Na vozidlech vznikla škoda přes 1,6 milionu korun. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

O posunu v případu informovala jako první Česká televize.

Bývalý policejní pedagog a důstojník Kadlec boural v Praze loni 12. dubna. Mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová dnes uvedla, že ho obžaloba viní z toho, že řídil auto po předchozím požití alkoholu. Vozidlo nebyl schopen bezpečně řídit a postupně naboural 24 aut zaparkovaných po stranách vozovky. Do dalšího auta podle spisu naboural, když vjel do protisměru.

Když policisté Kadlece dostihli v Máchově ulici, tak nejprve odmítl orientační dechovou zkoušku a nechtěl policistům ukázat řidičský průkaz. Souhlasil však s převozem na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Zenklová s odkazem na vyjádření odborníků z oboru toxikologie uvedla, že v době činu měl v krvi 1,63 až 1,84 promile alkoholu.

Soud už jednou podmínku uložil

Kadlec měl s řízením pod vlivem alkoholu problémy i v minulosti. Letos v únoru mu pražský městský soud pravomocně potvrdil osmiměsíční podmíněný trest a dvouletý zákaz řízení za to, že v opilosti narazil v Nuslích do dvou aut. Kadlec byl po této nehodě nejprve postaven mimo službu a odvolán z funkce na policejní akademii. Po bouračkách na Vinohradech ho ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) propustil ze služebního poměru.

Reklama

Související témata:

Doporučované