Hlavní obsah

Exprezident Klaus musí zatím zůstat v nemocnici

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Exprezident Václav Klaus.

Reklama

Bývalý prezident Václav Klaus zůstává i nadále v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Seznam Zprávám to potvrdil jeho mluvčí Petr Macinka.

Článek

Bývalý prezident Václav Klaus zůstane ve střešovické nemocnici zřejmě do pátku. Má stále problémy s tlakem.

„Podle ošetřujících lékařů by prezident Klaus mohl být z nemocnice propuštěn koncem týdne, takže víkend snad již bude trávit doma,“ napsal v SMS zprávě pro Seznam Zprávy mluvčí Petr Macinka.

Klaus byl v nemocnici už o víkendu, kdy podstoupil vyšetření kvůli vysokému tlaku. V pondělí byl propuštěn, kvůli přetrvávajícím potížím byl ale v úterý přijat znovu.

Ve stejné nemocnici je od úterý také prezident Miloš Zeman. Z jakých důvodů tam je, ani zda jde o plánovanou návštěvu, ale mluvčí Jiří Ovčáček zatím nesdělil. Bližší informace neřekla ani mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke.

„ÚVN v souladu se zákonem o zdravotních službách (par.51) zachová mlčenlivost o všech skutečnostech souvisejících s poskytováním zdravotních služeb,“ napsala ve vyjádření pro Seznam Zprávy Zinke.

Podle serveru Aktuálně.cz byl Zeman v nemocnici už v pátek. Ředitel ÚVN Miroslav Zavoral, který je Zemanovým ošetřujícím lékařem, serveru řekl, že prezidentovi doporučil, aby zvážil nepřetržitou péči. Zeman stráví v nemocnici minimálně čtyři dny.

„Moc teď myslím na pana prezidenta Zemana a přeju mu vše dobré, ať je brzy zdravý, plný sil a elánu. Ústřední vojenská nemocnice je podle mě to nejlepší pracoviště v naší zemi a jsem rád, že je v těch nejlepších rukou,“ napsal na Twitteru v úterý odpoledne premiér Andrej Babiš (ANO).

Reklama

Doporučované