Hlavní obsah

Facebook plánuje vlastní kryptoměnu, ještě na začátku roku se virtuální měně bránil

Facebook chystá vlastní kryptoměnu.Video: Martin Zíta, AP

 

Reklama

Facebook údajně chystá vlastní kryptoměnu. Uživatelé sociální sítě by měli virtuální měnu využívat na bazaru Marketplace.

Článek

Vedení společnosti Facebook údajně chystá vlastní kryptoměnu. Informoval o tom server Cheddar.com, který se zabývá technologiemi. Facebook chce alternativní transakce využívat pro svůj bazar Marketplace, který uživatelům sociální sítě umožňuje nákup a prodej použitého zboží.

Facebook stejně jako mnoho dalších společností zkoumá možnosti tohoto odvětví. „Máme malý tým, který to má na starost,” řekl pro Cheddar.com nejmenovaný představitel Facebooku. V čele zmíněného týmu stojí David Marcus, který patří mezi vedoucí postavy aplikace Messenger.

Marcus otázkám týkajícím se vztahu Facebooku a kryptoměn čelil už v únoru. Tehdy uvedl, že zapojení kryptoměn do chodu sociální sítě není na pořadu dne. „Platby kryptoměnou jsou momentálně zdlouhavé, jejich uskutečnění je velmi drahé a ještě nejsou zcela doladěné. Možná někdy v budoucnu,“ řekl.

Facebook se již dříve pokoušel uvést do chodu vlastní virtuální měnu. Takzvané Facebook Credits mohli od roku 2009 využívat hráči populárních her jako Farmville k zakoupení herních rozšíření. Experiment se ale neuchytil a sociální síť po dvou letech od záměru ustoupila.

Reklama

Související témata:

Doporučované