Hlavní obsah

Facebook spouští vlastní bazar, má konkurovat eBay

 

Reklama

Facebook už není jenom o zprávách, fotkách nebo statusech. Nově se z něj stane i tržiště. Služba s názvem Marketplace umožní lidem nakupovat i prodávat různé zboží.

Článek

Sociální síť Facebook přichází s novou službou Marketplace. Slibuje si od ní, že lidem usnadní nakupování a prodej věcí z druhé ruky.

Princip je jednoduchý. Uživatel Facebooku, který chce zboží prodat, zveřejní na Marketplace fotografii, popis a cenu předmětu. Fotografie se poté zobrazí lidem v blízkém okolí a ti, pokud budou mít zájem, prodejce přes sociální síť přímo kontaktují. Další postup bude záležet na vzájemné dohodě, Facebook se nebude podílet na zajištění platby ani na dodávce zboží.

Nová služba bude v příštích dnech dostupná uživatelům mobilní aplikace Facebook přes iPhone i přístroje se systémem Android. Využít ji budou moct starší osmnácti let v USA, Británii, Austrálii a na Novém Zélandu. Postupně se má rozšířit do dalších zemí a v příštích měsících bude k dispozici i na verzi pro osobní počítače.

Facebook tvrdí, že lidé jeho síť v posledních letech čím dál více využívají k prodeji a nákupu zboží. Jejich skupiny zaměřené na prodej a nákup navštíví každý měsíc více než 450 milionů uživatelů.

Reklama

Související témata:

Doporučované