Hlavní obsah

Facebook zasáhly výpadky po celém světě

Foto: Shutterstock.com

Facebook trpí výpadky.

Reklama

Lidé po celém světě mají problémy s fungováním produktů firmy Facebook. Společnost o nich ví a pracuje na řešení problému.

Článek

Služby Facebooku trpí výpadky, které ovlivňují lidi po celém světě. Porucha se týká samotné sociální sítě, ale i služeb na posílání zpráv Messenger a WhatsApp a také Instagramu. Facebook o problému ví. „Jsme si vědomi, že lidé mají momentálně problém s přístupem k aplikacím Facebooku,“ uvedla firma. „Pracujeme na vyřešení problému, jak nejrychleji je to možné.“

Lidé hlásí, že na Facebooku nejsou schopni sdílet příspěvky. Na Instagramu zas některým uživatelům nejde aktualizovat přehled příspěvků ani sdílet nové fotografie.

Počítačová verze Messengeru se některým nenačetla. Mobilní aplikace by na tom podle serveru BBC měla být o něco lépe, ale uživatelé hlásí problém s odesíláním multimediálního obsahu. WhatsApp na tom je obdobně.

Podle odhadů měl výpadek začít okolo 17:00 (SEČ).

Mapa serveru Downdetector ukazuje, že výpadek má opravdu globální rozměr. Problémy s přihlášením hlásilo v jednu chvíli až 11 000 lidí.

Technické problémy Facebooku v minulosti způsobily vážné problémy pro inzerenty. V listopadu se odehrál výpadek inzerentního nástroje firmy v době, kdy se marketéři snažili umístit své reklamy na slevové akce Black Friday a Cyber Monday.

Reklama

Doporučované